Blogbericht spot denbosch

Vaste Kerstmannen op Bosch Winterparadijs

Solide kerstcovers

De Vaste Kerstmannen verzorgden zaterdagmiddag 24 december voor wat meer stemming op het Bosch Winterparadijs. Dat deden zij door het vertolken van solide kerstcovers zoals ‘Happy Christmas Holliday’. Ook all time favorite ‘White Christmas’ kwam voorbij. Al met al een band die voldoet aan de doelstelling van het Bosch Winterparadijs. Namelijk licht brengen in deze donkere dagen.

Vaste Kerstmannen

De Vaste Kerstmannen zijn ontstaan uit de vaste band van Gerard van Maasakkers. Met de bijnaam ‘De Vaste Mannen’ zorgden zij voor het kerstmatinee op zaterdag 24 december. Beurtelings namen Bart de Win, Harry Hendriks en Sjoerd van Bommel de zangpartijen voor hun rekening. Ook bassist Rinus Raaijmakers zong een partij bekende als minder bekende kerstliedjes.

Aan het volume kon het niet liggen want de band was goed te horen over de gehele Parade. Maar er hing een landerige stemming. Of dat met het grijze weer had te maken of met het repertoire van de band werd niet duidelijk.

Het was ook niet zo druk op de Parade. Vorig jaar kon je bijna over de koppen lopen. Dat kwam door de ongebruikelijk hoge temperatuur van de vorige winter.

Het publiek liep wat verloren rond, keek naar Joris’ Kerstboom of maakte selfies. De band kreeg wel aandacht en voor de kerstcovers kregen de Vaste Kerstmannen het nodige applaus. Maar de stemming kwam er niet echt in. Was het misschien wat al te melig?

Kritiek

De kritiek op het Bosch Winterparadijs is dat het in al die jaren niet of nauwelijks is veranderd. Het is al zeven jaar hetzelfde. De draaimolen, de overdekte ijsbaan, de poffertjeskraam, de chalets met de verhalenvertellers. Een mens wil toch eens een keer wat anders.

Volgend jaar komt een nieuw winter evenement. Het Bosch Winterparadijs zoals we het nu kennen, komt niet meer terug. De gemeente wil het niet meer financieel ondersteunen.

Aan de Vaste Kerstmannen kon het niet liggen. Zij deden meer dan hun stinkende best.

Bezetting

Bart de Win: toetsen, zang
Harry Hendriks: gitaar, zang
Rinus Raaijmakers: bas, zang
Sjoerd van Bommel: drums, zang

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.