Blogbericht Maja Kerkhof

Het Pop-Up Cultuurfonds

Durf, experiment en vindingrijkheid!

Een nieuw cultuurfonds van de gemeente ’s-Hertogenbosch steunt projecten waarbij het gaat om durf, experiment en vindingrijkheid. Een soort vrije zone, met ruimte om uit te proberen, nieuwe concepten te ontwikkelen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. 

Het nieuwe cultuurfonds vult de twee andere nieuwe cultuurfondsen aan. Die richten zich op projecten met een landelijke uitstraling of juist op lokale cultuurbeoefening. Ze vormen een onderdeel van het nieuwe financieringssysteem cultuur dat de raad in mei 2016 vaststelde.

Wethouder Huib van Olden: “Jheronimus Bosch heeft in onze stad een prachtige erfenis van verhalen met verbeeldingskracht achtergelaten. Dat zit nog steeds in het DNA van ‘s-Hertogenbosch”. Verbeeldingskracht, vernieuwing en vakmanschap zijn dan ook criteria van dit nieuwe cultuurfonds. “Met het cultuurfonds versterken we de jonge, moderne en innovatieve kant van ‘s-Hertogenbosch. Met durf en experiment wordt de inspiratie van kunst nóg meer voelbaar voor onze inwoners. We bouwen hiermee verder aan een gezond en dynamisch cultureel klimaat. Het Jeroen Bosch Jaar is daarmee een startpunt en geen eindpunt. 

In het nieuwe cultuurfonds zit in 2017 €150.000. De hoogte van de aanvraag mag liggen tussen de €250 en € 40.000. Hoe lager het aangevraagde bedrag, hoe eenvoudiger de procedure voor het toekennen daarvan. Het fonds groeit de komende jaren tot €270.000. Subsidieaanvragen tussen €250 en €2.000 kunt u het hele jaar door indienen. Voor hogere subsidieaanvragen gelden andere procedures en heeft u te maken met deadlines.

De eerstvolgende deadline voor bedragen tussen €2.000 en €15.000 is op 15 februari 2017. De eerste deadline voor subsidieaanvragen hoger dan €15.000 is 1 mei 2017.

Wilt u een aanvraag indienen?
Bekijk eerst de info op www.s-hertogenbosch.nl/cultuurfondsen.
Hebt u daarna nog vragen?
Neem dan contact op met de cultuurfondssecretaris, tel.073 - 61 59 025 of e-mail: cultuurfondsen@s-hertogenbosch.nl

Het Pop-up Cultuurfonds is onderdeel van het nieuwe systeem waarmee de gemeente cultuur financiert.  

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.