Blogbericht spot denbosch

Navarone unplugged

Dark Americana in Maestro’s Recordcaf√©

De rockband Navarone speelde unplugged nummers van het laatste album Oscillation in de zaal van Maestro’s Recordcafé op zaterdagmiddag 28 januari. De band trad op voor een enthousiast Bosch publiek. Eerder die dag had de band al een soortgelijk optreden achter de rug in Nijmegen.

Snake en nog veel meer
De band begon met Snake, het eerste nummer van de plaat Oscillation en het was al gelijk raak. Volgens drummer Bram Versteeg is Snake echt een ‘hardrock nummer met attitude’.

Ik vind het nummer akoestisch veel spannender dan de elektrische versie.
“Dat kan, zei Versteeg, iedereen kan zo zijn voorkeur hebben. We hebben vanochtend gerepeteerd op sommige nummers om te kijken hoe ze akoestisch klinken en ze wat aangepast.” Snake kreeg op deze manier een extra dreigende lading en zou goed passen in een thriller-serie zoals True Detective. Als ik het dan mag plaatsen zou ik het Dark Americana willen noemen.

De band vervolgde na dit sterke openingsnummer met de andere nummers van het nieuwe album zoals Don’t belong, Soon I’ll be home en Showtime. Ik zag sommige mensen meezingen. Dat zag ook zanger Merijn van Haren die daar een opmerking over maakte. ” Ik zie mensen meezingen. Dat vind ik knap want de plaat is pas tien dagen uit.”

De frontman van de band kreeg het publiek goed mee bij de wat meer toegankelijke nummers door de mensen mee te laten zingen. De band zat goed in zijn vel en had er duidelijk zin in. Door die goede zin en het enthousiaste publiek speelde de band veel langer dan gepland. Het optreden zou hooguit een half uur duren maar dat werd met meer dan een uur overschreden.

2017 kan wel eens het jaar van dé grote doorbraak voor de band worden, schreef 3voor12 in haar recensie over het optreden van Navarone op 20 januari in Doornroosje, Nijmegen. Dat zou zomaar kunnen. Het nieuwe album heeft hit potentie genoeg.

Benaderbaar
Mocht die doorbraak er inderdaad komen en de band bekend ja zelfs beroemd wordt, dan zijn optredens zoals afgelopen zaterdagmiddag in Den Bosch op zo’n kleine locatie verleden tijd. Toch wil de band benaderbaar blijven, zei Bram Versteeg.

“Alleen moet je elke situatie inschatten. Als er duizenden mensen op ons afkomen dan kan je niet iedereen te woord staan. Maar wij vinden dit soort optredens erg leuk om te doen. Laatst hadden wij een signeersessie van onze nieuwe plaat. Daar kwamen veel mensen op af. Dan kan je echt niet iedereen te woord staan.”

Producent uit Rijen
De band heeft voor het maken van Oscillation producent Joost van den Broek ter hand genomen. Van de Broek werkt vanuit een vaste studioruimte in Sandlane Recording Facilties in Rijen, Noord-Brabant. Dat had de band nog nooit gedaan. Bram Versteeg zei dat er meteen een goede klik was tussen Van de Broek en de band.

De opnames begonnen in de zomer van 2016. Het werd maandenlang spelen, opnemen en editen. Het plan was om Oscillation op 22 oktober 2016 uit te brengen maar dat werd verzet naar 20 januari 2017. De reden was een nieuw platenlabel (Rodeostar) en een nieuw management.

Maestro’s Recordcafé aan de Hinthamerstraat organiseerde in 2017 zogeheten in-store optredens op de zaterdag- en zondagmiddagen maar is daar inmiddels mee gestopt.
 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.