Blogbericht Nina van Kempen

Huilen doe je maar onder de douche.

van Breda naar Den Bosch

'Een fysieke theatervoorstelling over verlies'. Zo beschrijven de derdejaars studenten van de theateropleiding de voorstelling: 'Huilen doe je maar onder de douche'.

Theatergroep: Charlie
De flyertekst luidt als volgt: Je sleutels, je lievelingsbroek, je vriend of vriendin die nu je ex is. Je favoriete tante, je huis, je geld, je telefoon. We verliezen allemaal wel iets. Soms is het beter zo, soms helemaal niet. Hoe ga je ermee om? Ga je er wel mee om? Negeer je het? Accepteer je het? Hoe voelt het?
In 'Huilen doe je maar onder de douche' laten wij zien hoe we dat doen.


De derdejaars studenten theater hebben vijf weken hard gerepeteerd op deze fysieke voorstelling. Het laat zien hoe drie jongeren omgaan met het verliezen van een beste vriend. Zoals je al kunt lezen in de flyertekst, is verlies iets waar je dagelijks mee te maken hebt. Iets kleins, iets groots, het maakt niet uit wat. Het gaat om het gevoel en het verwerken. Vandaar dat het een erg herkenbare voorstelling kan zijn voor velen.
In de voorstelling 'Huilen doe je maar onder de douche' wordt er afgewisseld tussen beweging en tekst. Ik zal eerlijk zijn over het feit dat er meer gebruik wordt gemaakt van beweging dan tekst. Maar het mooie daarvan is dat de spelers het gevoel en verhaal zonder tekst kunnen overbrengen.

Ze hebben de eerste voorstelling gespeeld op het 39º Festival in Breda. Breda? Dat is wel een beetje uit de richting! Veel te ver weg toch?
Wees niet getreurd! De groep speelt ook in Den Bosch, dus kom vooral kijken. 
Het duurt ca. 25 minuten, dat is het zeker waard.
Wanneer: 7 maart om 13.15 uur
Waar: Koningzaal, Koning Willem I College

Reserveren: via e5@kw1c.nlof via 073 624 97 64Facebook/E5Cultplein
Met dank aan: Leerbedrijf Sterk, Henk Langenhuijsen.
Zie ik u daar? Nina van Kempen

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.