Blogbericht spot denbosch

De drive van The Silverfaces

Rockin' met Hammondorgel

Op sommige momenten waande ik me op een concert van het legendarische trio Emerson, Lake en Palmer. Vooral als toetsenist Martin Scheppink van The Silverfaces als een woesteling – zijn haardos wapperde alle kanten uit – tekeer ging op zijn Hammondorgel.

De drive van The Silverfaces

The Silverfaces worden vergeleken met de Limburgse band DeWolff en Jack White van The White Stripes. Misschien, maar de band is niet los te zien van de grote voorbeelden uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

Het geluid van de band kwam pas echt los bij de soli’s van zanger/gitarist Jesse Koch en organist Martin Scheppink. Symfonische rock en psychedelica kwamen mooi bijeen. De stampende drumritmes van Nienke Overmars en de gedegen baslijnen van Javier Den Leeuw hielden de soli’s in bedwang en zorgden dat de spanningsboog aanbleef.

Zelfs in de kleine ruimte van De Toonzaal waardoor de band stukken minder hard kon spelen, bleef de drive van de band intact. Rock symfonica op zijn best met soli’s die strak werden gehouden en niet uitmondden in oeverloos gepriegel.

Stilte doorbroken

Het was een tijdje stil rondom The Silverfaces. Een beetje te lang eigenlijk. Eind 2016 werd die stilte doorbroken. De band bracht een EP uit met vijf rocksongs. Het nummer The Light werd de officiële video.

The Silverfaces begonnen in 2014 veelbelovend. De band won in het eerste jaar van zijn bestaan de Amsterdamse Popprijs wat o.a. resulteerde in shows op Noorderslag, DWDD, Paaspop en Lowlands.

De band opende de avond met Lazy gevolgd door Even The Lord, Break On Through, Honey, Don’t Sleep in The Shade, Ballad Of Friends, CP, Blackstar, Death Under The Sun, Spoken Words, The Light, Thought Of You en Brother.

The Silverfaces overtuigden méér dan op deze winteravond in De Toonzaal waar ze niet voluit konden spelen. De belofte van 2014 kan worden ingelost en Nederland heeft een rockband die internationaal kan doorstoten. 
 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.