Blogbericht Maja Kerkhof

Sjors Creatief zeer succesvol

Binnen 1 dag al ruim 1400 inschrijvingen

Het cultuurstimuleringsproject “Sjors Creatief” van de gemeente ’s-Hertogenbosch is een groot succes! Vorige week hebben enkele medewerkers van Muzerije bijna 15.000 boekjes uitgedeeld op alle basisscholen. Vanaf het startschot op maandag 13 februari om 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorscreatief.nl. Binnen een dag hebben al meer dan 1400 kinderen zich opgegeven voor hun favoriete workshop. Een ongekend hoog aantal.  

Met Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. Namens de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft Muzerije samen met Cultuurbosch haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjors Creatief boekje’, waarin verschillende workshops worden aangeboden door een groot aantal culturele aanbieders uit de stad. Het boekje is ook op de website www.sjorscreatief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel workshops inschrijven als ze willen.  

Er kan gekozen worden uit ruim 80 culturele workshops. Populair zijn: animatiefilmpjes maken, dwarsfluit spelen, dansen, bossche bollen maken, drummen, gitaarspelen, ijsjes maken, fotograferen, graffiti, graven als een echte archeoloog, piano spelen, instrumentenparade, meubels kleien, manga tekenen, naailessen, striptekenen, toneelspelen, taartjes maken, theater en zingen. Koplopers zijn het Stedelijk Museum en The Fairy Cake met beide ruim 150 aanmeldingen! 

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk sport – en cultuurbeleid. Sjors Creatief en Sjors Sportief zijn instrumenten die gemeente ’s-Hertogenbosch inzet om de beleidsdoelen te behalen. Het blijkt een enorm succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sportieve en culturele activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website www.sjorscreatief.nl. Vragen? Stuur een e-mail naar sjorscreatief@muzerije.nl   

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.