Blogbericht Ronald Rijken

Don Javor presenteert debuut EP

mix van bluesrock met hiphop

Hi-energy band Don Javor presenteerde de debuut EP “Coming Soon” in Willem Twee Poppodium. De vijfkoppige band is een niet alledaagse mix van rockblues en hiphop. De EP “Coming Soon” is geproduceerd door Dave Menkehorst (Roosbeef, Sunday Sun, Sir Yes Sir).

Don Javor
De grote inspirator van de band is Don Alejandro Fernandez de Javor, king of rhythm & hop free fights. De bandleden waren naar eigen zeggen jarenlang in de leer van de grote Don. Zonder hem zou het allemaal niet zijn gebeurd.

De band zette bij de openingsnummers fors in met stevige rock. Strakke baslijnen, dampende drums, klassieke gitaarrifs en -licks en teksten over dood, drank en vrouwen, een classic mix. Alleen waar bleef de hiphop?

Clash

Die kwam pas aan bod toen rapper Tim van Baalen achter de microfoon ging staan en de rock zich leek te voegen naar zijn raps. Met nadruk op leek. Rock en blues laten zich niet zomaar in een dienstbare rol duwen en al snel kregen ze weer de overhand.

Helaas ging dat ten koste van de hiphop. De teksten van Van Baalen waren onverstaanbaar, gingen ten onder aan de dominantie van de gitaren, drum en bas. 
Toch bijten deze twee muziekstijlen - rock en hiphop -  elkaar niet. De rockers zouden zich ietsje meer moeten inhouden als de rapper bezig is.

Pas bij de wat rustigere nummers kon je de lyrics van Tim beter verstaan. Hij had trouwens in die fase van het concert een tamboerijn in zijn hand. Over cross-overs gesproken.

Het concert werd afgesloten met alle aanwezige kinderen op het podium. Het was duidelijk een rockmatinee op een zondag voor familie en vrienden.

Fokko

In het voorprogramma trad singer songwriter Fokko uit Breda op met Nederlandstalige liedjes met recent werk en songs van zijn oude band Want Want.

Auteur: Ronald Rijken

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.