Blogbericht Johan Kramer

Cd Presentatie van Don Javor in Willem Twee Den Bosch

Zondagmiddag 23 april

Het is de middag van de cd presentatie van Don Javor in Willem Twee in Den Bosch.
Als voorprogramma van Don Javor was bevriende muzikant Fokko gevraagd.

Fokko

Deze vrolijke krullebol  staat alleen op het podium met zijn gitaar.
En dat vindt hij best spannend. Om het ijs te breken, vraagt ie maar meteen in het begin om een aanmoedigings applaus. Hij zingt in het Nederlands over diverse gebeurtenissen uit het verleden. Dat zag er niet altijd zo rooskleurig uit, blijkt uit zijn teksten. Ogenschijnlijk vrolijk zingt hij over een donkere periode uit zijn leven. Een tijd waarin alles kut is en een stomme trut niet meer zijn levensgezel is. Het meest opvallende nummer: “Bij mij thuis” is het best te omschrijven als Nederlandstalige akoestische punk.
Ondanks zijn humor, hij kondigt tijdens zijn nummer zelf zijn solo aan en vraagt aan iemand of die zijn eerste regel van zijn derde nummer van de setlist op Spotify opzoekt want die kan hij zich even niet meer herinneren, een setlist die op een verfrommeld briefje geschreven staat die hij uit zijn broekzak haalt trouwens, is het toch moeilijk om de aandacht van het publiek vast te houden.
De meesten komen toch vooral voor Don Javor waarschijnlijk.
Al is er één jongedame die deze middag dankzij Fokko niet snel zal vergeten. Ze wordt door hem uitgenodigd om op het podium te komen zitten, waar er een serenade voor haar wordt gezongen.

Don Javor

Dan is het de beurt aan Don Javor, por favor. Alsjeblieft! Lijkt nergens op!
En dat is ook zo. Garage Bluesrock gecombineerd met rap. En bijzondere combinatie.
Deze doorgewinterde muzikanten zetten een strakke set neer. Ze hebben er duidelijk zin in, spelend voor een aardig gevulde zaal met veel bekenden.
Er zijn drie vocalisten. De frontman die het meest in het oog springt, zie ik daar een kleine Chuck walk? zingt met een lekker rauw randje. De linker gitarist heeft de meest melodieuze stem. Zelfs de bassist zingt een lijntje mee. En dus een rapper die zijn lyrics in de mic spuwt. Jammer dat die lyrics niet altijd verstaanbaar zijn.
Terwijl er volgens de zanger toch poëzie gebezigd wordt op de geboortedag en tevens de sterfdag van William Shakespeare. Maar voor degenen die toch geïnteresseerd zijn in de teksten kunnen dit op hun gemak nalezen in het boekje van de cd die ze vandaag presenteren.
De energie op het podium is aanstekelijk. Er wordt zelfs hier en daar voorzichtig gedanst. Vooral ook door het grote aantal kinderen dat aanwezig is. Jong geleerd….. Die kinderen zijn zelfs zo enthousiast dat ze tegen het einde van de set zelfs op het podium klimmen, waarna ze uitgenodigd worden om het laatste nummer op het podium te komen dansen.
Al met al een beetje ons kent ons sfeertje, maar van Don Javor  zul je hier in de regio vast meer gaan horen.

Johan Kramer
 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.