Blogbericht Ronald Rijken

Roze Zaterdag 2017 met Kiki Schippers

Erik wil een meisje zijn

Cabaretière Kiki Schippers zong het lied Erik wil een meisje zijn bij de officiële opening van Roze Zaterdag 2017 in de Raadszaal van het stadhuis van Den Bosch.
Het lied gaat over een jonge jongen die zich graag hult in meisjeskleren en in een dronken bui een man heeft gekust. Het is niet zozeer een lied over transgenderschap maar over travestie, zei Kiki na afloop van het lied.

Kiki Schippers & Rolf Verbaant wonnen in april 2017 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste lied van het afgelopen theaterseizoen: ‘Er Spoelen Mensen Aan’.
Het lied dat zij zong in de Raadszaal over een jongen die eigenlijk een meisje wil zijn, werd door Jacqueline Prins van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) geprezen omdat het zo treffend de situatie schetst van mensen die worstelen met hun geaardheid of sekse.

Regenboogstad
De gemeenten Den Bosch en Oss zijn dit jaar Regenboogstad. Tijdens de opening hebben wethouders Eric Logister (Den Bosch) en Annemieke van de Ven (Oss) namens 45 gemeenten de verklaring ‘Van Regenboog Naar Horizon’ overhandigd aan Jacqueline Prins van het (OCW.

Na afloop van deze officiële opening spoedden alle aanwezigen zich naar het Bastionder om daar de Regenboog botenparade te aanschouwen.

Voor jou!
Het thema van Roze Zaterdag In Den Bosch heet Voor Jou! Na de officiële opening spoedde iedereen zich naar de stadsmuren om daar de Regenboog botenparade op de Dommel te bekijken.

’s Avonds is er muziek op de Parade en de Markt. Daarvoor wordt onder meer samengewerkt met scholen. Op de Parade begint het feest al om 12.00 uur met dj Marjo. Tijdens het Paradeprogramma muziek van o.a. de Steady Habits, een swingend optreden van Shary-An, het feestduo de Dorini’s, Storm3 en een speciale rock-act.

Slotshow
De slotshow van 19.00 tot 01.00 is op de Markt met Steady Habits, Loïs van de Ven, Elindo Avastia en leerlingen van de Fontys Hogeschool, Lois Lane, Linda Wagenmakers, Merel Moistra, Baccara, leerlingen van de Vooropleiding Hedendaagse Dans, CPG, Luc Vaesen, CV De Krabkes en vele anderen.

Afterparty
De Afterparty van Roze Zaterdag is in Willem Twee met dj's Saeed Ali, Inshane, Elof de Neve. Met VJ, Lazers en een show van 6 dansers. Opening rond 22.00 uur tot 05.30.

Ronald Rijken

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.