Blogbericht Johan van Bommel

Land of the Lobster in Plein 79, Den Bosch

recensie


Vooraf
Clint Eastbird releast op zaterdagavond 23 september 2017 hun EP 'Everything in This Neighbourhood. Om het publiek op te warmen verzorgt de kersverse band ‘Land of the Lobster’ de support act.
 
Support act: Land Of The Lobster
 
Het podium stond al klaar voor Land Of The Lobster. Een plastic kreeft was aan de microfoonstandaard gebonden en trok mijn aandacht. Een man of 60 stond klaar toen de eerste tonen gespeeld werden. Een erg lange psychedelische opbouw liet het publiek denken 'is het nou al begonnen?' wat ik erg sterk vond.

De band, bestaande uit een drummer, bassist, toetsenist, twee gitaristen en een zanger, is duidelijk op elkaar ingespeeld. Vloeiend begint het nummer dan echt en een slowfunk sound wordt neergezet. Zanger Hugo den Hartog straalt plezier uit en gebruikt een warme lage stem, die fijn bij de instrumenten past. Na het nummer bedankt Hugo de band Clint Eastbird om te mogen spelen.

Dat respect en steun naar elkaar vind ik persoonlijk een heel mooi aspect van muziek. Er heerst een fijne en veilige sfeer door de muziek die gespeeld wordt. De tekst kon ik niet altijd even goed verstaan, maar daardoor was het ook wel fijn luisteren. De zang deed me vaak denken aan zo'n reggae of ska zang, zoals bij de Nederlandse band 'Beef'. Soms klonk de muziek ook wat meer lo-fi hiphop met jazz invloeden.

Ik kijk om me heen en zie dat het wat drukker is geworden. Een Plein gevuld met voornamelijk 25-plussers en wat veertigers beleeft plezier aan de band. De band zelf ook en dat is af te zien aan de aanstekelijke beweeglijkheid op het podium. Er is een breakdown in een nummer waarbij het tempo even heel laag komt te liggen en elk instrument naar voren komt. Daaruit blijkt dat het ervaren muzikanten zijn. De gitaarsolo vond ik erg kundig, maar miste ik wat volume en rauwheid, maar dat is ook een smaakkwestie.

De band zegt pas kort in deze formatie samen te zijn. Toch is dit niet te merken. De 'foutjes' die er waren, waren minimaal en erg onopvallend. De bandleden lachen naar elkaar en dat is tof om te zien. Opeens is er toch nog een gitaarsolo met een lekkere distortion. Nice! Zo komen er toch veel invloeden bij elkaar, erg leuk om te horen. Hugo zweept het publiek nog een keer op voor Clint Eastbird. Land Of The Lobster kreeg een welverdiend groot applaus en het podium werd omgebouwd voor Clint Eastbird.

Achteraf
 

Land of the Lobster heeft het publiek zeker goed opgewarmd en voorzien van een erg muzikaal optreden, waarin veel mooie elementen van muziek samenkwamen. Ik moet mijn best doen om punten van kritiek te zoeken bij deze band en het optreden, zeker voor een try-out. Er zijn zeker mensen nieuwsgierig geraakt naar de toekomst van de kreeft. 

Door: Johan van Bommel
Foto's: Aya Dupont

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.