Blogbericht Arie de Wilde

GUS en PaPa GoNi Popronde 2017

Retro en Afrikaanse soul in Muziekcafé Het Warm Onthaal

Retro pop met GUS
Om 21.00u startte voor Muziekcafé Het Warm Onthaal de Popronde met GUS. Van oorsprong een viermansband maar ditmaal als duo, bestaande uit Gijs Wisselink (GUS) gitaar/zang en Jesse Koch piano/zang. Geïnspireerd door onder andere Tame Impala, John Mayer Trio, Jimi Hendrix en James Brown bracht dit duo een aantal nummers ten gehore met duidelijke invloeden van rock & roll, funk en blues.

Retro
Dit alles gestoken in een retro jaren zeventig jasje met veel geluidseffecten werden in een rap tempo stevige en swingende nummers gebracht die door het publiek bijzonder gewaardeerd werden. Omdat ik aanvankelijk een viermansband had verwacht, was het even wennen maar de hartelijkheid, leuke interactie met het publiek en de professionaliteit waarmee dit duo naar voren kwam, maakte werkelijk alles goed. Twee bijzonder sympathieke muzikanten.                      

Afrikaanse soul van Papa GoNi
Rond 23.00 uur werd het stokje overgenomen door PaPa GoNi. Het repertoire van deze zesmans formatie is het beste te omschrijven als Afrikaanse Soul. De naam Papa GoNi is samengesteld uit twee elementen uit die muziekstijl.
Papa is het geluid van twee korte open slagen op een djembé. Goni is een Afrikaanse harp. Deze twee instrumenten zijn de basis van de muziek die de band speelt. 

Ondersteund door drums, gitaar, basgitaar en meerstemmige zangpartijen werd er een aaneenschakeling van melodieuze en opzwepende nummers het publiek in geslingerd waarbij het onmogelijk was om stil te blijven staan.
Wat mij bijzonder op viel waren de enthousiaste reacties van dit zestal naar elkaar toe als er eens een moeilijke gitaarriff of een wat ingewikkelder percussiestuk goed op zijn plaats viel.

Dit enthousiasme sloeg duidelijk over naar het publiek. De leadzanger trok met zijn aankondigingen en verhaaltjes het publiek, figuurlijk gezien, zowat het podium op, hetgeen zeer aanstekelijk werkte. Het was gewoon kicken geblazen met deze zeer bijzondere artiesten.

Bezetting
Papa GoNi bestaat uit: Damani Leidsman lead vocals, percussion; Michiel Moerkerk n'goni, djembé; Lauriane Ghils n'goni,percussion, backing vocals; Paulus Kock bass; Frank Jonas guitar; Sander Berkvens drums.

Door: Arie de Wilde

  Reacties

saskia van wielink

10 okt 2017 16:51

zeer mooie band .en een mooie weergaven /tekst van het geheel.respect arie

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.