Blogbericht Arie de Wilde

Alpha Dream bij Muziekcafé Het Warm Onthaal

Allure en bijzondere covers

Alpha Dream de band Al 17 jaar timmert deze band aan hun bijzondere weg binnen de muziek hetgeen uiteindelijk resulteerde in de huidige samenstelling:
Evi en Melissa-zang; Herman op gitaar en zang; Martje op de drums en viool; Reinard op keyboards en zang; Thijs aan de basgitaar.
Hun repertoire bestaat uit covers van zeer uiteenlopende artiesten zoals: U2, Sting, Bløf, James Day, Adele, Waylon, Steve Hackett en Moddi.

Het optreden, mijn indrukken
Op het podium staan zes enthousiaste muzikanten die popelen om te beginnen. Er is vrijwel direct contact met het publiek dat net zo ongeduldig staat te wachten. Deze interactie, soms subtiel gevoed door Evi en Melissa, blijft het hele optreden aanwezig waardoor er een gemoedelijke en gezellige sfeer hangt. 
  
Begonnen werd met Papaoutai een cover van Stromae. Een nummer waarbij mij meteen opviel dat de vierstemmige zang geweldig goed klonk. Daarna enkele oldies met onder meer Make Me Smile van Cockney Rebel. Dan Scars van James Day dat op een mooie gevoelige manier werd vertolkt door Evi.

Na een korte pauze een aantal nummers met een meezingfactor, waarop het publiek volop reageerde. Op ‘Liefs uit Londen’ van Bløf werd op een hilarische manier, over en weer, dusdanig gereageerd dat het nummer eventjes stopte en opnieuw werd ingezet. 

Derde set
Als begin van de derde set Matter Of Habit, een nummer van Moddi, een Zweedse zanger waarvan ik nog nooit had gehoord, schitterend vertolkt door Martje. Daarna onder andere If I Ever Lose My Faith In You, The Letter, Son Of A Preacher Man en One, in up- tempo gevolgd door een instrumentaal nummer waar ik mijn petje voor afneem voor de heren muzikanten, want Spectral Mornings van Steve Hackett doe je niet zo maar even. Tot slot The Unforgettable Fire van U2.  

Toekomstplannen
In gesprek gegaan met de bandleden, zowel voor als na hun optreden, werd mij al gauw duidelijk dat zij meer wilden dan alleen hun repertoire ten gehore brengen. Het plan om, in 2018, op eigen initiatief play & sing-alongs te gaan organiseren is daar een goed voorbeeld van. Een te nemen hobbel daarbij was het vinden van een goede locatie. Zij waren dusdanig te spreken over het gezellige publiek, de ongedwongen sfeer en de mooie inrichting van het café dat die hobbel al wel genomen was.  

Vernieuwingen
Alpha Dream is een band met veel potentie, stilstaan is achteruitgang. Ze blijven aan de weg timmeren en vernieuwingen doorvoeren om zo goed mogelijk voor de dag te komen en succesvol bezig te zijn. De reacties uit het enthousiaste publiek waren zowel voor de band als voor mij een goede positieve graadmeter. Alpha Dream is succes van harte gegund.   

Door: Arie de Wilde             

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.