Blogbericht Arie de Wilde

Wildmen Bluesband in P79

Dampende blues met verve

De band
Saskia de Nijs– zang; Jos de Wilde– (slide)gitaar, zang; Hans van Gaalen– drums; Mark van Lieshout– bas; Jan Heijmans- toetsen.

Inmiddels al 5 jaar lang timmert Wildmen Bluesband, in de huidige samenstelling, op een gedreven manier aan hun weg binnen de Nederlandse blues-scene. Hun repertoire met covers van onder andere Koko Taylor, Sonny Thompson, Nina Simone, Freddie King, Al Kooper en Lowell Fulson wijst duidelijk op een niet alledaagse keuze.

De manier waarop Wildmen Bluesband aan deze covers een eigen draai geeft, getuigt van de grote inventiviteit van deze vijf muzikanten. Als je daar ook nog het steeds groter wordend aantal eigen nummers bij optelt dan voel je hem al aankomen: een werkelijk unieke band binnen het Nederlandse blues gebeuren.

Het optreden
Begonnen werd met When You Got A Good Friend, een eigen nummer waarin Jos zijn slide-techniek direct even liet horen. Daarna Piece Of Man van Koko Taylor waarin Saskia haar stem even stevig inzet. Sjongejonge wat een zangeres. Vervolgens nog een aantal covers waaronder een schitterend vertolkt Do I Move You van Nina Simone en Got To Move van Elmore James. Dan Devil een eigen nummer waarmee de eerste set werd afgesloten.

De tweede set was een mix van meerdere eigen nummers en covers waaronder Boogie Man, All Your Love en Cryin’  weer een eigen nummer. Dan Hoochie Coochie Guzzi een zeer fraai bewerkte uitvoering van het bekende Hoochie Coochie Man gevolgd door Side Tracked van Freddie King, een instrumentaal nummer dat op een energieke manier door met name Jos het publiek ingeslingerd werd en, last but not least, It’s Freezing In My Heart, een schitterend eigen werk en tevens titelsong van hun laatste cd.
 
Mijn ervaring 
Op het podium staat een energieke band die stomweg wil spelen. Met het ruim aanwezige publiek in de leeftijd van 3 (jawel) tot 70 jaar was vrijwel direct contact. Er werd over en weer enthousiast gereageerd op nummers en opmerkingen.

Het meesterlijke stemgeluid van Saskia en het zinderend gitaarwerk van Jos, waarbij mij opviel dat zijn slide techniek een enorme perfectie heeft bereikt, waren de eyecatchers. Zij staan ook eigenlijk geen moment stil. Maar vlak Jan die van pure geestdrift af en toe zowat de toetsen uit z’n klavier slaat, ook niet uit. Dan ook mijn grote bewondering voor Hans en Mark die als gezworen ritmeduo telkens weer een basis vormen waarop je een metronoom gelijk kunt zetten, fantastisch. 

Toekomstplannen
Spelen, spelen en nog eens spelen. En als het ff kan volgend jaar hun derde CD het licht laten zien waarbij de Nederblues dan zeker weer een juweeltje rijker wordt.Chapeau Dame en Heren

Door: Arie de Wilde

  Reacties

Johan van B

1 nov 2017 18:57

mooie recensie Arie! Hier had ik graag bij willen zijn maar kon helaas niet. Ik hoorde ze een keer repeteren klonk echt geweldig zeker die slide!

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.