Blogbericht Arie de Wilde

Lindark een wervelend duo

Semi- akoestische perfectie

Het duo
Linda van Loon- basgitaar/zang, Mark van Roij- gitaar/zang
Al op 16-jarige leeftijd zong Linda op jam-avonden in Waalwijk. Al vlug daarna kwam het eerste bandje in zicht wat leidde naar Stormbringer. Mark is op 15-jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen. In de band Stormbringer leerde hij Linda kennen.

Na het stoppen van deze band zijn Linda en Mark zich samen gaan toeleggen op semi-akoestische nummers met als uiteindelijk resultaat het duo Lindark. Hun repertoire bestaat uit covers van onder andere CCR, Beatles, Fleetwood Mac, Eric Clapton, Elvis Presley en eigen werk. En ik neem gemakshalve aan dat de naam Lindark een samentrekking is van de voornamen Linda en Mark.

Eigen werk wijkt af van covers
Op het podium staat een energiek duo dat geen moment stilstaat. Hun repertoire met verrassende covers van zoals I Wanna Hold Your Hand, What A Day For A Daydream, Have You Ever Seen The Rain, That’s Allright Mama en I’m Going To Jackson werden afgewisseld met eigen werk.

Wat mij direct opviel was dat dit eigen werk sterk afweek van de overigens zeer knap bewerkte covers. Met name akkoordenzetting en verhalende teksten vallen hierbij op. Dit zegt wat van de grote creativiteit waarmee dit duo met hun muziek bezig is. Het basgitaarspel geeft een aparte duidelijke meerwaarde aan het geheel en vind ik een slimme zet. Het contact met het publiek is optimaal en ongedwongen, niet gespeeld.
Dit zorgde voor een gezellig samenzijn met helaas niet zo veel publiek hetgeen dan wel weer een knusse after-party ten gevolge had in Muziekcafé Het Warm Onthaal. Ik had een kort gesprek met Linda.

Dingen die indruk maken
“ Onze eigen nummers gaan eigenlijk altijd over persoonlijke ervaringen. Dingen die indruk gemaakt hebben of ons hebben veranderd. Bij Mark ontstaat een nummer vaak vanuit een bepaalde tokkel/melodie op gitaar en wordt vanuit daar verder geschreven, bij mij begint het juist vaak met alleen tekst en daarna komt de muziek.
We willen in de toekomst zeker meer eigen werk spelen, een aantal nieuwe nummers is al klaar, maar moeten nog de puntjes op de i krijgen. Covers zullen we er ook bij blijven doen, omdat we veelzijdig (en ook makkelijk inzetbaar) willen blijven.
Daarnaast dragen we ook gewoon graag de muziek uit van de bands en artiesten die we bewonderen. Concrete plannen om op te nemen hebben we nog niet. Mark is bezig met een opleiding tot music producer, dus in dat kader zullen we sowieso bezig gaan zijn met opnemen.” Aldus Linda.

LINDARK…een bijzonder duo dat in hun genre al sinds 2008 een even zo bijzondere plaats inneemt in de Bossche muziekscene. 

Door: Arie de Wilde

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.