Blogbericht Arie de Wilde

BanDeVille tribute of cover

Romantisch en swingend

Wat vooraf ging
In 2002 gaf Willy (Mink) Deville Een uniek unplugged concert in Berlijn. Bij ene Wim Goossens bleef dit concert jarenlang in zijn hoofd hangen. Rond 2014 besloot hij dit concert als uitgangspunt te gaan gebruiken voor een optreden. Hij trommelde een vijftal ervaren muzikanten bij elkaar en ziedaar… BanDeVille was geboren. Maar wat nu? Om klakkeloos maar een aantal nummers te gaan coveren stond hem tegen en om als tributeband in de huid van ‘Willy’ te kruipen was ook niet de bedoeling.

 

Arrangementen
De songs van Willy DeVille zijn daarom door de bandleden zelf speciaal gearrangeerd voor de bezetting van BanDeVille waarbij ook meerstemmige zangpartijen voor een geheel eigen geluid zorgen. Het werd een project met als doelstelling een stuk of vier, vijf optredens om daarna ieders eigen weg weer te gaan. Het liep echter net even iets anders.

Pakweg veertigste optreden
Met deze ruime ervaring achter hun kiezen kwam BanDeVille op de proppen in Muziekcafé Het Warm Onthaal. Bij de drie sets die zij speelden was het ronduit genieten geblazen. In het begin rustig, op het romantische af, daarna meer bluesy en tot slot Zuid Amerikaanse klanken. Nummers als Let it be me, Spanish Harlem, Hound Dog, You Better Move On, Story Book Love, Demasiado Corazon en Hey Joe werden op een zeer professionele en enthousiaste manier neergezet door deze band. Het waren regelrechte meezingers en de dansbaarheid was groot onder het publiek wat zichtbaar en hoorbaar genoot van dit feestje.

 

Toekomstplannen
Toch maar lekker doorgaan zo vinden de heren, volgend jaar wordt er op 21 april een Willy De Ville Fandag georganiseerd in Harfsen bij Zutphen. BanDeVille zal daar zeker aanwezig zijn. Ook worden daar live opnames gemaakt van hun optreden waarvan zeker een schijfje geperst gaat worden.

 

Tot slot
De Muzikanten: Mario van Ooij - saxophone/zang, Laurens Mulders - lead vocals, Frans van Zoest - drums, Peter Vincent - guitar/zang, Peter de Vries - bass/zang en Wim Goossens - piano/accordeon/zang.

Zij hebben hun sporen ruimschoots verdiend in tal van bekende bands zoals: Bots, Joe Coverband, Bluesaround, Trigger, Houdoe en Blind Eye. Dat is ook duidelijk te merken aan de professionele aanpak waarmee deze sympathieke mannen ten tonele verschijnen.

 

door: Arie de Wilde

  Reacties

Henriette Smits

12 dec 2017 16:20

Een fantastische band die eigenlijk nog veel te onbekend is. Maar dat gaat ongetwijfeld snel veranderen want ze hebben bij mij ( en bij vele anderen) een verpletterende indruk achter gelaten!Ik ga zeker weer als ze in de buurt zijn.

Jaap Huizinga

22 apr 2018 23:25

Een fantastisch optreden tijdens de Willy DeVille Memorial in Harfsen. Ik hoop dat de band ook eens in Noord Nederland komt spelen.

Jan Schilt

5 aug 2018 22:25

Wanneer gaat deze band weer spelen en waar? Ik heb nog steeds ontwenningsverschijnselen en mis deze muziek van Willy erg.Ik hoor het graag. Groetjes van Jan Schilt

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.