Blogbericht Barbara Van Spaandonk

Buurtpodium HDR terugblik 8 december

Decemberwarmte

Het is bijna half 6 als de eerste artiesten binnenstromen. Een echte soundcheck door ons professioneel ingehuurde geluidsbedrijf Mercury Audiovisueel maakt dit Buurtpodium extra bijzonder voor ze. De jonge sterren betreden na elkaar of samen hand in hand het podium. Er is nog geen publiek dus de spanning is nog te doen. Stuk voor stuk oefenen ze hun ingestudeerde lied, dans of theaterstuk.

Tegen half 7 is de ontmoetingsruimte compleet vol en op de gang staan de bezoekers te dringen om naar binnen te gaan. De begeleiding kan de grote opkomst nog maar net aan. Iedereen wordt vriendelijk naar de zitplaatsen verwezen en ondertussen worden natuurlijk ook de allerkleinste sterren in de gaten gehouden.

Ja, het was echt superspannend! De jongste deelnemers stuiterden achter de coulissen in de kleedkamers. Het Beheer van BBS Haren Donk en Reit had er de handen vol aan Gelukkig was er voor een drankje gezorgd, maar de sterren waren zo dorstig dat het niet aan te slepen was. Gevolgd door natuurlijk de toiletroutine. Nog net een plasje voor het optreden doen om de spanning een beetje los te laten.

Marc van Creij, de presentator van vanavond, opent de avond. Het was zo koud (bij wijze van spreken)  dat hij met muts en handschoenen het podium opkwam. Na een warm welkom was hij goed op temperatuur en kon de avond beginnen. De eerste zanggroep o.l.v. Rhea Knipscheer zong de spits af. De knappe kleine sterren lieten ontzettend goed van zich horen.

Toen was Anlaw aan de beurt. Deze jonge pianist heeft in enkele maanden tijd een paar prachtige nummers ingestudeerd. Voor elk oor wat leuks in het gehoor. Wat kan die jongen prachtig spelen! Hou het Buurtpodium in de gaten want hij gaat vaker optreden.

We dachten dat nu de theaterkindjes aan de beurt waren, maar het zingen stond deze avond centraal. Dus eerst nog een paar gezellige nummers van Rhea’s zangtalenten en eindelijk door naar de KlupUp presentatie o.l.v. Marc van Creij. Ja, je leest het goed! Marc vervulde een geweldige dubbelrol vanavond als presentator én docent. Hij heeft wekenlang zijn kinderclubje voorbereid voor deze avond. Een enkeling had plots last van plankenvrees. Tsja, dat kan je die kleintjes ook niet kwalijk nemen. Zelfs de grote mensen hebben dat ook weleens hoor!

Na deze stuiterende kleintjes was het de beurt aan de danseressen van Balletschool E-motion o.l.v. Hennie van Alebeek. De meisjes waren verkleed als mooie zwarte raven en dansten hun prachtige dans voor het publiek.

De zang-sterren van Rhea wisten ons tussendoor weer goed te vermaken en sloten ook de avond af. Maar wat zeker zo mooi was, waren de jongvolwassen meiden van E-moition die op hun spitzen het klassieke ballet een moderne twist gaven. Meiden: jullie waren top!

Als verrassing had het buiten gesneeuwd een mooie verrassing voor de kinderen die onderweg naar huis natuurlijk sneeuwballen moesten gooien. En afkoelen van deze heerlijke avond. Het leek wel zomer binnen zo warm en gezellig was het! Tot de volgende keer. 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.