Blogbericht Arie de Wilde

The Blackhawks wervelende show

Stampend swingend slepend

Het ontstaan

In 2002 zijn de leden van The Blackhawks met elkaar muziek gaan maken. Albert King, Steve Earle, Taj Mahall, Tommy Castro, Etta James, Robbie Fulks, Coco Montoya, Delbert McClinton, Lyle Lovett en Nighthawks waren voor hen de inspiratie om een repertoire op te bouwen waarin ze hun eigen ei kwijt konden. Dat is helemaal gelukt. De muziek werd door de heren met zorg uitgekozen en elk nummer werd in een jasje gestoken wat ze nog steeds perfect past. Na wat wissels bestaat de band vanaf 2014 uit: Adri Matheussen- bluesharp/zang, Eric van Bladel-gitaar/zang, Jos Advokaat-basgitaar/zang, Peer Konings-drums.

Van alles wat
Stampende blues, swingende rock 'n roll en ook een stevig country nummer wordt niet geschuwd. Ook maken langzame, slepende nummers deel uit van de setlist. Zelf noemen ze het : beer drinkin' music. 

Het optreden 
Op 17 december traden The Blackhawks op in muziekcafé Het Warm Onthaal. Deze vier inmiddels door de wol geverfde muzikanten hadden in een mum van tijd het publiek op hun hand. Dat was eigenlijk ook niet verwonderlijk want als je al spelend een wandelingetje door het publiek maakt en daarbij de bar ook niet overslaat dan heb je het wel voor elkaar. En om on stage mee te kunnen zingen met een bekend nummer was ook al geen enkel probleem. Kortom vette pret voor zowel band als publiek.

Mijn indruk
Allereerst viel mij de gemoedelijke sfeer op tijdens het optreden. Het publiek was niet in zo grote getale aanwezig dan anders en dat geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Babbeltje hier, kennismaking daar, een muzikant die al spelend ff voorbij komt, goed verzorgde snacks door het café, gewoon stik gezellig.

Dan de band die een show neerzette die je stomweg niet verwacht. Een en al dynamiek. Nummers als Going Back Home, Thrill Is Gone, Rock Me Baby, King Bee, Riding On The L&N, Red Hot en Hoochie Coochie Man, vaak alleen nog maar herkenbaar aan de tekst, werden puntgaaf en zeer energiek op ‘The Blackhawk way’ het publiek in geslingerd of het niks kostte. Een geweldige ervaring.

Aanbeveling
Op 3 januari 2018 spelen The Blackhawks op het winterfestijn in Best. Aanvang 20.00u. Een regelrechte aanrader. Wat mij betreft verdienen deze top-entertainers een podium tijdens Jazz In Duketown 2018. Geef ze die ruimte.

 

 

Door: Arie de Wilde

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.