Blogbericht Arie de Wilde

JPK Band zinderend trio

Dampende Bluesrock

Blues rock formatie JPK BAND trad zondagmiddag 24 december op in muziekcafé Het Warm Onthaal. Frontman Jan Pieter Kuijten (JPK) en zijn twee bandleden speelden naast wat covers een flink aantal eigen nummers.

In den beginne 
Was daar, anno 2000, gitarist Jan Pieter Kuijten. Hij zocht een drummer en een bassist en ziedaar, Jan Keuter en Rinus de Lang verschenen en Jan Pieter vond dat het goed was.

Zeventien jaar
Sindsdien bestiert deze driemans formatie de bluesrock-scene op onnavolgbare wijze. Met veel eigen nummers en een aantal in een typisch JPK sausje gedompelde covers veroveren ze wat voor publiek dan ook. De interactie met publiek staat hoog aangeschreven bij dit trio, hetgeen er voor zorgt dat ieder optreden een waar feestje wordt. Zo ook in Muziekcafé Het Warm Onthaal. Deze keer met Frank Strokap als bassist. Hij verving voor deze gelegenheid Rinus de Lang en deed dit op sublieme wijze.

Stoomtrein
Met uitgekiende sets bestaande uit covers van met name Steve Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Roy Buchanan, Little Richard, ZZ-Top gecombineerd met veel eigen werk werd het publiek overdonderd met een aaneenschakeling van bluesrock knallers, achterelkaar doorgespeeld, met tussendoor korte uitdagende aankondigingen. Nummers als Wham, Roy’s Bluz, Little Queenie, Lucille, Stone Free, Foxy Lady, La Grange kwamen er in rap tempo uit en gingen er als koek in.
Ook de vele eigen nummers werden enthousiast ontvangen door het uiteindelijk ruim aanwezige publiek. Met name die eigen nummers staan op reeds drie verschenen cd’s van deze band. Nummer vier is onderweg. Het zijn stuk voor stuk regelrechte aanraders voor de ware bluesrock liefhebber.

Genieten geblazen
Het meemaken van een optreden van de JPK BAND is ronduit genieten geblazen. Jan en Frank vormen een zeer solide basis, die hard nodig is bij de soms solistische ontploffingen van Jan Pieter. Zijn slide-techniek op een zelf laat maar zeggen ontworpen gitaar mag er zeker zijn en maakt een wezenlijk deel uit van de sets die gespeeld worden. Ook het zingen gaat Jan Pieter heel goed af. En altijd weer die goede gemoedelijke communicatie met het publiek. Een prachtige ervaring om deze drie sympathieke mannen bezig te zien.

Info
Facebook: www.facebook.com/JPK-Band-254185491269287/
Internet : www.jpkband.nl
Voorlopig staat er voor 2018 een besloten optreden in hun agenda, op 14 januari staan ze weer in muziekcafé  Het Warm Onthaal en 10 mei op het Rockin’ into Heaven Festival in Schijndel.

 Door: Arie de Wilde

  Reacties

Marinus

27 dec 2017 18:11

echt genoten van die gasten..top band

Marga

2 jan 2018 19:09

Geweldig!!

Koos

3 jan 2018 14:24

Aanrader..steengoed!!

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.