Blogbericht Jason de Camps

Bij elke opbouw komt er een keiharde drop en gaat iedereen los

Basshaven geeft wat de liefhebber verdient

De grote zaal van het World Skate Center was zaterdag 6 januari DE plek van de echte Drum & Bass. Dat wisten de liefhebbers ook gezien de ticketverkoop. De voorverkoop van Basshaven - want zo heet dit festijn - liep als een dolle en aan de deur werden ook nog veel kaarten verkocht. 

Basshaven is een collectief van de twee dj’s Shapeless (Mellijn Hoekstra) en Lexxion (Alex Opran). Beiden waren residents van Complex (het DnB initiatief van P79) en zij namen het initiatief om zelf iets te beginnen. Doordat er in Den Bosch nog niet echt een platform is voor deze scene, werd het tijd om die op te zetten. Het collectief Basshaven is nog relatief nieuw, maar kan al wel steunen op een groep toegewijde feestgangers.

De dj's willen de echte DnB fans van Den Bosch en Omstreken geven wat ze verdienen. Een haven die liefhebbers maar wat al te graag aandoen, want zoveel is er in deze regio qua DnB niet te halen. De indruk is wel dat de scene meer en meer begint te leven in Den Bosch. Met deze eerste editie van Basshaven wil het collectief dat gaan stimuleren en verder ontwikkelen.

Eigenlijk is Basshaven ontstaan uit onvrede. DnB leek het diep ondergeschoven kindje in Den Bosch. Tijd voor actie, tijd om er wat aan te doen. Dit nieuwe Drum & Bass concept is het werk van twee lokale dj’s (Alex en Mellijn) die het tijd vonden voor meer DnB in onze stad. Eind vorig jaar is begonnen met het opzetten van het feest. 

De avond
De dj’s Shapeless en Lexxion begonnen de avond in World Skate Center met een back to back set. Arch Origin was headliner van de avond. Om iedereen even lekker warm te laten lopen draaiden de dj’s liquid. Dat liep lekker op naar steeds harder en harder. De opbouw van de muziek en de energie van de zaal balden samen en trokken een lijn dwars door het dak. ‘Vibes all over’, was het algemene commentaar op Facebook. Het was een vibe van chille sounds, smerige rollers, stevig basswerk en drops die nog harder aankomen dan een klap van een K-1 fighter.

Zulke feesten zijn in de koude winterdagen van januari meer dan welkom want ze zijn helemaal LIT! In een zaal vol jonge ravers en oude garde merk je dat er een chemie ontstaat die niet makkelijk is na te bootsen. Bij elke opbouw komt er een keiharde drop, gaat het dak eraf en is iedereen los. De atmosfeer in de zaal was extatisch, electrifying. 

Ondanks dat de DnB scene in Den Bosch niet groot is, bestaat er veel animo voor dit soort feesten. Er zijn al plannen voor een vervolg. De fans werd gevraagd om Facebook in de gaten houden. Verder is er een Aftermovie in de maak. De makers van Basshaven zijn er wat beduusd onder. “Alles wat we ervan gehoopt hadden..en meer.” En het smaakt naar meer.

Foto's: Ellen van Lent

  Reacties

Tanja en Dirk

15 jan 2018 18:56

Super! Ga zo door!

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.