Blogbericht Jason de Camps

Een fusion van warme jazz en exotische klanken

CaboCubaJazz brengt een zitconcert aan het dansen!

Op 21 Januari werd er in een uitverkochte Clubzaal van de Verkadefabriek opgetreden door de band CaboCubaJazz. De zaal die vol stond met zitplaatsen kon helaas niet iedereen een zitplaatsje bieden.

CaboCubaJazz kwam in sextetformatie bestaande uit Nils Fischer, Carlos Matos, Dina Medina, Armando Vidal, Yerman Aponte en Pablo Martinez.

In het voorprogramma van de middag draaide de huis-DJ wat plaatjes om alvast de sfeer op gang te brengen. Nadat iedereen binnen was kwam de band het podium op. In het voorprogramma van de middag draaide de huis-DJ wat plaatjes om alvast de sfeer op gang te brengen. Nadat iedereen binnen was kwam de band het podium op.

De middag begon met rustige binnenkomers en wat interessante solo’s tussendoor in typisch jazzformat. In de eerste helft van het concert werd er door het publiek al volop genoten van de muziek. De fijne klanken uit de Kaapverdische, Latijns-Amerikaanse en Caribische winstreken typeert de muziek. Deze zijn in historische zin allemaal aan elkaar verbonden en dat is terug te horen in de muziek. De muziek was eigenlijk te goed om er bij stil te blijven zitten en dat was ook te merken aan reacties uit het publiek. Na een aantal heerlijke liedjes was het tijd voor een pauze. 

De tweede helft van het concert werd het publiek gevraagd om van de stoelen af te komen. Ondanks dat daar eigenlijk niet de ruimte voor was, lukte het toch om ergens wat vrije ruimtes te creëren. De band begon weer met spelen en al gauw waren er mensen aan het dansen. Dina Medina, de zangeres van de band, verdeelde de zaal in twee delen, de mannen en de vrouwen. Elke helft kreeg de taak om mee te zingen en de band te ondersteunen in één van de liedjes. Daarna volgde een mooie Kaapverdische Morna gezongen door Dina Medina. Morna is de tegenhanger van de Portugese Fado. Aan het slot van het concert werd gevraagd om zoveel mogelijk naar de voorkant van de zaal te komen voor de afsluitend stuk. In het swingende afsluitend stuk kwamen de artiesten allemaal aan bod met interessante solo’s.

Aan het einde van de middag bleek dat er meer dan genoeg ruimte was in de zaal als alle mensen zouden staan. Na het concert trad de huis-DJ weer op met wat lekkere plaatjes en was er ruimte om met de band op de foto te gaan en merchandise te kopen. Al met al was het een fijne ervaring en een zondagmiddag welbesteed!

foto's: Ellen van Lent

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.