Blogbericht Arie de Wilde

LeBrock eigenwijs en eigenzinnig

Rock covers maar dan nèt even anders.

September 2005. Vier tamelijk eigenwijze muzikanten uit de omgeving van Rotterdam vonden het nodig om bekende rocknummers naar hun eigen hand te zetten. Inmiddels hebben zij een repertoire om te zoenen en zijn hun optredens niet van de lucht.

Onverwachte wendingen
Ze bestaan bijna 13 jaar en spelen nog steeds juist díe nummers die ze altijd al wilden spelen; het plezier spat er bij hun optredens dan ook aan alle kanten af. Ze hebben een zeer afwisselende playlist die een aardig aantal onverwachte wendingen kent, waarbij ze de argeloze luisteraars graag op het verkeerde been zetten en verrassen met heuse pareltjes uit de rockhistorie. Ze gaan muzikaal gezien zonder franje recht op hun doel af: Stevig en strak met de bedoeling de essentie van de nummers vol te raken.

Verrassingselementen
Van het ‘arty’ Radiohead tot Beth Hart, van U2 stadionrock tot Anouk, ook Indorock ontbreekt niet. Neil Young naast Metallica en niet te vergeten hun inmiddels bijna legendarische versie van Whole Lotta Rosie, je kan het zo gek niet bedenken of ze geven ergens wel een eigenzinnige slinger aan: kortom LeBrock is afwisselend, verrassend en nooit voorspelbaar.

Stevig er tegenaan
In Muziekcafé Het Warm Onthaal stonden afgelopen zondag de muren bol.Niet alleen vanwege het volume. Zeker ook van de positieve energie die deze band uitstraalt. Enthousiaste bandleden die er zichtbaar zin in hebben en dit kunnen overdragen aan het publiek. Begonnen werd met een medley van the Kinks gevolgd door onder meer Hush van Kula Shaker, Californication van Red Hot Chili Peppers, Kryptonite van 3Doors Down en een stevige rock uitvoering van These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra.  
In de tweede set nummers als Tie Your Mother Down van Queen wat zeer kunstig meerstemmig werd neergezet, I Want You To Want Me van Cheap Trick, een heel mooi uitgevoerd Feeling Good van Muse, dan een meer bluesy Rocking In A Free World van Neil Young en Whole Lotta Love van Led Zeppelin. Tot slot een set met o.a. Vertigo van U2, Helter Skelter van the Beatles, Doctor Doctor van Michael Schenker Group, Whole Lotta Rosie van AC/DC met een intro waarvan je bij lange na niet verwacht dat het uitmondt in dit nummer en Fight For Your Rights van Beasty Boys een vette meezinger waarbij de aanwezigen aardig uit hun bol gingen. 

Professionele indruk
Met zo’n repertoire, doorspekt met verrassende intro’s en rare kronkels waarvan je maar moest afwachten wat er achteraan zou komen waren de harten van het publiek snel veroverd. Schitterend gitaar, bas- en drumwerk waarbij veel gebruik gemaakt werd van zeer aparte effecten, getuigden van een perfecte instrumentbeheersing. En niet in de laatste plaats een uitstekende vaak ook meerstemmige zang. Een zangeres die vòòr of middenin het publiek, achter de bar, maakte niet uit waar een leuke show neerzette. Bijzonder herkenbare muziek waar een flinke LeBrock draai aan gegeven werd en die er bij de aanwezigen inging als koek. Met een zeer hoge dansbaarheidsfactor en een stevig volume ging het dak er zowat af.

Info
“LeBrock verzorgt een avondvullend programma met twee of drie sets, laat het publiek naar hartelust meebrullen en blaast aan het eind het dak er af ”.

Corien Hensen - Zang, Aad Zonneveld - Basgitaar, Robert de Pater - Gitaar en Zang, Joop Overdulve - Drums en Zang.

Hun agenda staat al redelijk vol en bevat jaarlijks doorgaans zo’n vijftien optredens.

LeBrock: Graag geziene muzikanten.                         www.Lebrock.nl     Facebook: Lebrock

  Reacties

corien hensen

8 feb 2018 16:44

bedankt voor jullie gastvrijheid, het was zeker supergezellig. Alleen 150 optredens in een jaar? Maak daar maar 15 van.

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.