Blogbericht Jan Douwe Krist

Edoardo Liberati Hammond Trio verandert Koudijs in jazzbar

Jazz met een vleugje funk in sfeervol Koudijs

Elke eerste zaterdag van de maand krijg je in Koudijs gratis jazz bij je drankje. Zo ook op zaterdag 3 maart, toen het Edoardo Liberati Hammond Trio optrad. Een combinatie van klassieke jazznummers en eigen werk, mét een hammondorgel.

Sinds november organiseert Koudijs maandelijks Koudijs Jazz, waarbij vaak jonge, talentvolle jazzartiesten worden uitgenodigd.  Dit keer stond het Edoardo Liberati Hammond Trio in het café. Het was de eerste keer dat deze muzikanten in deze samenstelling speelden, al merkte je daar tijdens het optreden weinig van.

De naamgever van het trio is een getalenteerde Italiaanse jazzgitarist die in Rotterdam aan het conservatorium studeert. Zijn gitaarspel is bijna fascinerend: het is soms moeilijk te geloven dat zulke rijke melodieën uit één gitaar komen. Daarnaast zorgt het hammondorgel voor een vleugje funk en geeft de drummer subtiele tempowisselingen aan. Het maakt een gelaagd geheel.

Het geeft Koudijs een beetje de sfeer van een rokerige Amerikaanse jazzbar. Het haardvuur staat aan, de jazz komt boven wat geroezemoes uit, alleen de sigarenrook moet je er zelf bij verzinnen. Het mooie aan de muziek van het Edoardo Liberati Hammond Trio is dat het zowel de jazzliefhebber als degene die wat livemuziek bij zijn biertje wil kan bekoren.


Tekst: Jan Douwe Krist
Foto's: Casper Menting

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.