Blogbericht Barbara Van Spaandonk

Daar gaan we dan!

Blog

Jong Den Bosch wordt creatiever en sportiever

 

Daar gaan we dan. Op zoek naar het tijdelijk onderkomen van de kinderen, juffen, meesters én de jarige schoolleider Marieke Frickel van Basisschool De Driestroom.

Gelukkig is Den Bosch ons vertrouwd en waren we binnen 5 minuten vanuit hartje centrum aangekomen op de Lucas van Leijdenstraat. De Driestroom ondergaat momenteel een grote verbouwing, het huidige gebouw wordt gedeeltelijk gesloopt, gedeeltelijk gerenoveerd en voorzien van een deel nieuwbouw.

Ons doel was duidelijk, helder en té leuk om te doen. Het heeft niks met de verbouwing te maken, wij mochten namelijk de winnaars van de Sjors Creatief en Sportief wedstrijd een prijs overhandigen. Groep 8 bestaat uit 26 kinderen en een groepje daarvan heeft het gepresteerd creatief en sportief samen te vaten in een menselijke piramide! Dit was zo bijzonder dat ze met een foto op de voorpagina van het activiteitenboekje staan. (https://issuu.com/sjorssportief/docs/den_bosch_5_maart_sjors). Ook hebben ze een creatieve workshop bij Muzerije gewonnen.  

Vandaag was het dubbel feest, want naast deze prijsuitreiking was ook schoolleider Marieke Frickel jarig. Alle klassen zijn om de beurt uitgenodigd een taartje te komen eten. Om 11.00 uur is het zover. Groep 8 komt terug van hun pauze en gaat gezellig in een hoekje bij de trap zitten. De jarige jet is nu even het middelpunt van alle aandacht. Ze staat daar in haar prachtige Jeroen Bosch jurkje (design Addy van den Krommenacker) en strak in het pak overhandigt Marc van Creij de envelop. Marc geeft op enthousiaste wijze kleur aan elke opdracht die hij voor zijn neus krijgt en heeft ook hier weer een feestje van gemaakt.

Maar wat hebben ze nu eigenlijk gewonnen? Yep, laten we daar even op ingaan. Groep 8 is bezig met een theatervoorstelling. Onder leiding van juf Alberdine Regoort werken ze toe naar een voorstelling die hun laatste op deze school zal zijn. Daarna verlaten ze de basisschool en storten ze zich op het voortgezet onderwijs. Samen hebben ze een toneelstuk in elkaar gezet en ervoor gekozen hun prijs in te wisselen voor een theaterworkshop. Bij het overhandigen van de cheque hebben ze deze gelijk verzilverd, want Marc van Creij himself leidt deze workshop.

Zo, klaar.. nope niet dus, pas nu gaat het echt leuk worden. De klas wordt in groepjes opgedeeld. Op zolder start het eerste groepje en laat hun voorbereidingen zien. Allemaal acteurs en actrices in de dop hoor. Als dit geen wereldsterren worden, dan weet ik het niet meer. Niemand was ergens bang voor en ze stonden zonder gêne theater te maken.

Helma Heesmans van de GGD Hart voor Brabant heeft voor heerlijke gezonde snacks gezorgd. Aan het einde van de workshop heeft iedereen hier geweldig van genoten.

Oh ja, wij zijn Mirthe, Gideon en Barbara en we werken bij Muzerije. Samen met onze collegae en netwerken zorgen we ervoor dat alle kinderen van Gemeente Den Bosch de kans krijgen kennis te maken met sportieve en creatieve activiteiten. Onze belangrijkste partner is Roel Adams van ‘S-PORT. Afgelopen jaar hebben we samen een pilot gedraaid om het Sjors-boekje voor het eerst twee keer per schooljaar uit te brengen. En dat is niet geheel zonder succes gegaan. Nee zeker niet, samen hebben we zelfs meer dan 1000 extra inschrijvingen! Wij en alle activiteitenaanbieders zijn hier ontzettend trots op.

Dit nieuws willen we niet ongemerkt aan jullie voorbij laten gaan. Sjors wordt steeds bekender in en om Den Bosch. Kinderen kunnen nog tot en met juni aanmelden voor allerlei leuke kennismakingsactiviteiten. Na de zomervakantie worden de nieuwe winnaars bekendgemaakt en vieren we nog een keer wat we dit jaar allemaal bereikt hebben. We nodigen je dan ook van harte uit om het moment samen vast te leggen. We zitten nu nog even op een roze wolk en na de zomer gaan we er weer tegenaan.  

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Roel Adams Medewerker Sport en Bewegingsonderwijs Gemeente Den Bosch of Barbara van Spaandonk Projectleider Muzerije.

E-mail: info@sjorssportief.nl of sjorscreatief@muzerije.nl
Telefoonnummer: 088-2800281 

 

Tekst: Barbara van Spaandonk
Foto’s: Mirthe van den Berk  | Gideon Kessler | Gerard Monté

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.