Blogbericht Mieke Aalderink

Herdenken met verhalen - 4 mei

Het zwijgen van mijn vader - een verhaal uit Nederlands-Indië

Op vrijdagavond 4 mei presenteert Vertelpodium Het Lopende Vuur een speciaal herdenkingsprogramma. Desiree Hornikx vertelt dan het verhaal ‘Het zwijgen van mijn vader’.

Na de tweede Wereldoorlog ging de vader van Desiree als militair voor bijna drie jaar naar Nederlands-Indië. In haar jeugd lagen de foto- en dagboeken onder in een kast. Niemand keek er ooit in. Zelf sprak hij er nooit over. " Mijn vader was ook soldaat in Nederlands-Indië en hij zweeg ook", zei Loutje, "Ik ga jou regisseren!" Het resultaat is een aangrijpende monoloog geworden waarin dagboekfragmenten en jeugdherinneringen elkaar afwisselen.

Er blijven puzzelstukjes op hun plaats vallen. Het zullen zeker niet de laatste zijn, want.... er hoeft niet langer gezwegen te worden. Voor meer informatie over Desiree en deze bijzondere voorstelling www.friponne.nl

Voor de pauze is er o.a. een kort verhaal van Pauline Seebregts.

De vertellingavond vindt plaats in het voormalige oude Groot Ziekengasthuis: het Mariapaviljoen, Burgemeester Loeffplein 70, Den Bosch. We beginnen om 20.00 uur. Wij verzoeken u vriendelijk voor 20.00 uur binnen te zijn, wij zijn om 20.00 uur twee minuten stil. De deur blijft dan even gesloten.

Iedereen is welkom. De entree is € 7,50

Voor contact en meer informatie info@hetlopendevuur.nl en www.hetlopendevuur.nl


  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.