Blogbericht Sacha Kraanen

Geslaagd Buurtpodium in Haren Donk Reit op 22 september jl.

Een mooie samenwerking op landelijke Burendag

Afgelopen zaterdag, op de landelijke Burendag, verzorgde BBS Haren Donk Reit in samenwerking met Woonzorgcentrum Noorderkroon en Cello weer een Buurtpodium.

Jordy van Eijndhoven
, één van de artiesten, presenteerde de middag op zeer spontane wijze!Hij nam de presentatie over van Marc van Creij die onverwacht verhinderd was. 

Het eerste optreden van de middag werd verzorgd door het duo Trunk Size Music, prachtige zang met begeleiding op gitaar. Ze hadden een gevarieerd programma dat bij velen goed in het gehoor ligt. Naast bekende nummers van Adèle en Dolly Parton deden ze ook een nummer uit hun kleinkunstrepertoire, het Halvezolenpad van Jeroen van de Kant.

Hierna volgde de officiële opening door de directeur van Cello, Frank van Beers en Fatima Zahra, locatiemanager van de BBS HDR. Presentator Jordy van Eijndhoven hield een kort interview met hen. Frank van Beers: “We delen vandaag met iedereen in de wijk, het gaat erom dat de instellingen en bewoners het samen doen en samen beleven”.
Fatima Zahra voegde daaraan toe: “Burendag en het wijkfeest van Haren Donk Reit vallen samen. We doen het met elkaar en voor elkaar. Alles draait om verbinden, ontmoeten en samenzijn met wijkbewoners”. Ze wees erop dat de wijkbewoners die dag door het invullen van een enquete zelf ook aan konden geven wat hun wensen zijn voor komende ontmoetingen. Voor elke deelnemer aan de enquete lag er een goodiebag klaar.

Aansluitend pakte Jordy zelf de microfoon en barstte los met een paar heerlijke Nederlandstalige liederen. Het publiek kwam dichterbij, er werd meegeklapt en gezongen en Jordy deelde zijn plek op het podium met wijkbewoners die spontaan mee kwamen zingen!

Daarna volgden er nog twee spontane acts van freestyle en breakdance, door enthousiaste wijkbewoners. Jordy ontving ze hartelijk, want immers alles is mogelijk tijdens een Buurtpodium, en ze vermaakten het publiek met hun optreden.

Tot slot, de laatste artieste Eveliene Pas. Eveliene kwam ook met een gevarieerd programma, Nederlands en Engelstalig. Swingen op “love really hurts without you” en zwijmelen bij de Nederlandse versie van “I did it my way”. Ook hier weer was er een wijkbewoner die het podium beklom en met Eveliene meezong!

Alle artiesten werden door Jordy bedankt met een mooi presentje gemaakt door Cello.

En als allerlaatste sloot Jordy de middag af met een mooie vertolking van Elvis Presley.

We kijken terug op een geslaagd Buurtpodium waar velen vrijwillig aan hebben meegewerkt en vele anderen van hebben kunnen genieten.  

  Reacties

Kyra Sijtsma

1 okt 2018 16:01

leuk :)

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.