Blogbericht Sebastiaan Villhaber

Van Schets tot Schilderij

Werken aan ontspanning

Als medewerker van De Muzerije heb ik de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen. Enerzijds interessant omdat ik als klant onze eigen dienstverlening wil ervaren en anderzijds omdat ik vroeger gek was van tekenen. Helaas had ik op de middelbare school een leraar die de lol van tekenen voor mij helemaal had verprutst. Daarvoor wilde ik eigenlijk striptekenaar worden. Hele boeken schreef en tekende ik vol.


Maar goed, bij De Muzerije had ik weer eens de kans om mijn talent (of het gebrek aan...) te ontdekken. In de cursus heb ik kennis gemaakt met verschillende vormen van tekenen en schilderen: houtskool, oostindische inkt en verf. Uiteindelijk vind ik houtskool het mooiste, omdat je zoveel weg kunt poetsen.

Dat is wel wat mij deze cursus heeft gebracht: niet aarzelen, gewoon beginnen, en als het niet goed is; gewoon eroverheen! Er bestaan geen fouten en dat is heerlijk ontspannend om na je werk een paar uurtjes je hoofd leeg te maken en te staren naar een leeg vel.

Ik ben trots op de resultaten, waarvan je er hier een paar ziet.

Wellicht tot ziens?

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.