Blogbericht Barbara Van Spaandonk

Cultuurbosch Café: Supergezellig!

blog 24 november 2018

Geplaatst op 26-11-2018

Hoe begin je nou een blog over een super-gezellige kunstmarkt? Geslaagd? Nou we hebben geen examen gedaan! Voldaan? Klinkt zo oubollig. Supergezellig? Ik hou van dit woord, maar ja daar kan je geen blog mee beginnen toch?

 

Of wel, want dat was het gewoon supergezellig! Bij binnenkomst is de entree gezellig gemaakt met ons vertrouwde Cultuurbosch boompje, posters met aankondiging van verschillende workshops, de expositie van Kunstkring De Meent en Gretha Goettsch' cursisten en heel veel pepernoten.

In het atrium staan de échte marktkramen van RBA verhuur. In de vroege uurtjes zijn we met 5 vrouw en man sterk begonnen met de opbouw. Elk kraampje is makkelijk op te bouwen, net zoals het speelgoedje uit een surprise ei. Alle krachten verzamelen en het is zo gepiept. (Een dag later piepen we wel anders, spierpijn!)  

Maar goed we zijn bijna klaar en de eerste marktkraamhouders druppelen binnen. Langzaamaan worden de kraampjes ingericht en wordt het gezelliger en gezelliger.  

Om half 12 hebben we lekkere broodjes voor de harde werkers en kunstenaars. Een verrassing van onze gastheer en vrouw was een heerlijke appeltaart! Hè wat een gezelligheid! 

12:00 uur, iedereen is klaar, laat het bezoek maar komen. Het duurde even voor het drukker werd. Om half 2 is de officiële opening van de expositie en tevens aandacht voor het 25 jarig  jubileum van Kunstkring De Meent. Er werden gedichten voorgedragen, gemaakt door de cursisten van Gretha Goettsch en gebaseerd op de gemaakte kunstwerken van eerdergenoemde kunstkring. Literatuur en Beeldende kunst  ontmoeten elkaar op deze bijzondere wijze.

De workshops worden goed bezocht, Schrijftotaal was uitverkocht, Het Inktatelier heeft doorlopend gevulde tafels gehad, sas illustraties' nieuwe initiatief had misschien een wat lage opkomst maar zo kon er juist écht aandacht aan de ontwikkeling van de kunstenaar besteed worden. Ruud Lammerink apprecieerde ons digibord met open armen. Nog nooit heeft hij de historische architectuur kunsten op deze moderne manier getoond. 

De hele dag was erg geslaagd, een mooie opkomst, hard gewerkt, gelachen, gepraat en veel nieuwe contacten opgedaan. In 1 woord, het was gewoon heel erg GEZELLIG!

 

Iedereen bedankt voor de inzet, positiviteit en enthousiasme. Tot volgend jaar!  
 

Hier  zijn nog meer foto's te zien, credits voor Gerard Monté (scrol op die pagina een stukje naar beneden voor de laatste Kunstmarkt).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dank aan de media die de moeite hebben genomen ons onder de aandacht te brengen: 

https://www.stadsbladdenbosch.nl/activiteit/item/overdekte-kunstmarkt-workshops-exposities/575934

https://www.bezoekdenbosch.nl/nl/wat-te-doen/uitagenda-overzicht/1682404758/kunstmarkt-bij-cultuurbosch-cafe 

https://www.hetbosschepalet.nl/index.php/info/nieuws/107-cultuurbosch-cafe 

https://www.eventbrite.com/d/netherlands--amsterdam/arts--parties/ 

http://www.uitvandaag.nl/ 

https://www.worldeventz.com/en/search/5236+AC+Empel%2C+Netherlands 

https://www.exto.nl/expositie/in/Den+Bosch.html 

https://allevents.in/events/dichten-is-openen-workshop-bij-het-cultuurbosch-caf%C3%A9/20004532215497 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.