Blogbericht Barbara Van Spaandonk

Hoe kunnen we de kinderen van gemeente Den Bosch nog sportiever en creatiever krijgen?

Sjors Kick Off #2 | 21-02-2019

Geplaatst op 22-2-2019

Dan moeten we bij Sjors zijn! Donderdagochtend 21 februari om kwart voor 12 belt wethouder Mike van der Geld aan bij de voordeur van KC De Springplank. Zijn bezoek aan deze school is niet voor niets, hier is dé kick off van het tweede Sjors sportief en creatief boekje van dit schooljaar.

 

De voorbereidingen zijn bijna klaar; microfoon wordt getest, digi-bord staat aan, GGD heeft voor gezonde snacks gezorgd en de presentator is ondertussen ook gearriveerd. En daar komen alle kinderen binnenlopen. De kleintjes mogen vooraan op de matten zitten, daarachter de iets oudere kindjes. De hoogste groepen hebben hun eigen stoel meegebracht en nemen als laatste plaats. Netjes zit iedereen te wachten en daar komt onze grote groene vriend Sjors binnenlopen. High five hier, high five daar en héél, héél, héél veel knuffels geven. Wow echt alle kinderen kennen Sjors en zijn helemaal wild van hem. Wat tof om te zien.

Oké, we kunnen starten. De presentator –Marc van Creij van Muziektheater Spetter- springt het podium op, “Goedemiddag allemaal, hebben we er een beetje zin in?” Jaaaaaa roepen alle kinderen (natuurlijk! ;). We gaan ervan uit dat de spanningsboog van de kleintjes niet al te hoog is dus Marc kondigt snel de wethouder aan.

Waar je een officieel praatje verwacht wat de kinderen totaal niet interesseert, blijkt dat wethouder Mike van der Geld het ‘officiële praatje’ ook interessant aan de kinderen kan overbrengen. Onder andere verteld hij over de samenwerking van sPORT en Babel, hoe trots we zijn op alle sportieve en creatieve aanbieders die er voor de kinderen zijn om kennis te komen maken en/of hun eigen talenten te ontdekken. En dat het aantal aanbieders alleen maar groeit. We willen er voor de kinderen zijn, dat blijkt!

Vervolgens haalt hij het boekje tevoorschijn. De directrice van de school, Marian van Maarseveen, had alle juffen en meesters opgedragen het boekje pas uit te delen nà de kick off. Dit was echt het moment suprême; Op het podium wordt het allereerste boekje aan Safae uitgereikt. Safae zit in groep 8 en heeft samen met haar klas aan een wedstrijd meegedaan. Gezamenlijk heeft de klas tekeningen gemaakt en dit op een originele manier gefotografeerd en naar Sjors gestuurd. Er waren ook inzendingen van andere scholen en iedereen kon stemmen wie ze de beste vonden. Het was nog even spannend welke school zou winnen verteld Safae, maar ze hebben iedereen opgetrommeld om te stemmen en zo de hoofdprijs in de wacht gesleept.

De prijs is een musical masterclass gegeven door een echte professional, tevens presentator Marc van Creij. Hij begeleidt hen naar de eindvoorstelling welke ze mogen geven bij Babel nr. 74. Tevens staat de winnende foto op de voorkant van het boekje.

Dhr. van der Geld sluit af en reikt de officiële cheque aan de hele klas uit. Hij verlaat het podium en groep 8 rent naar de coulissen, de muziek wordt gestart en nu mogen we kijken naar een dansvoorstelling: 6 meiden op de voorgrond leiden de groep op allemaal verschillende liedjes door de danspasjes heen. Natuurlijk mag de 'Swish Swish' niet ontbreken en hebben ze ook nog een paar vechtsportmoves in hun pasjes verwerkt. Super leuk om te zien hoe sportief en creatief bij deze dans samenkomen.

Onder groot applaus mogen de uitgeputte kinderen even op het podium gaan zitten. Alle ogen zijn nu op het digi-scherm gericht. Babel heeft in samenwerking met sPORT hard gewerkt aan een promotiefilmpje waar Sjors verteld over dit initiatief.

Na dik een half uur is het programma klaar en sluiten we af met heerlijke gezonde fruit snacks van GGD. De Springplank is een Gezonde school en heeft hier zelfs een vignet voor ontvangen. Een Gezonde School betekent structureel werken aan gezondheidsthema's. Door goed voor te bereiden en te organiseren kunnen beschikbare middelen efficiënt en effectief (zoals tijd en geld) inzetten.

 

Online Kick Off 25-02-2019 om 19.00 uur
Zet ‘m vast in de agenda: Maandag 25 februari, klokslag 19:00 uur inschrijven! Leerlingen kunnen zich vanaf dan weer massaal (met hun ouders) inschrijven voor de leukste Sjors activiteiten!  

 

Linkjes
Aanbod en inschrijven: www.sjorssportief.nl  

DTV interview met school, leerling Safea en Babel: Leerlingen trots op 'hun' Sjors Sportief-voorpagina

Sjors sportief en creatief promotiefilm: Cultuurbosch en hier bij Babel.

Fotograaf redactie Cultuurbosch: Gerard Monte

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.