Profiel

Saskia Van Oversteeg

Docent tekenen, schilderen, fotografie. Illustrator, fotograaf.

  6 kei leuks     0 reacties
Culturist Onderdeel van:

Gastblogger schrijft n.a.v. workshop Sas illustraties

 

Over deze culturist

Saskia van Oversteeg is afgestudeerd als illustrator aan de Kunstacademie in Den Bosch. Na haar afstuderen won ze de 'Frans de Jong Prijs' voor pas afgestudeerden van kunstacademies. Ze zat in de jongerenredactie en maakte tekeningen voor het Brabants Dagblad. Werd gevraagd voor het schrijven en illustreren van kinderboeken en schoolboeken en een paar jaar later won ze een postzegelontwerpwedstrijd.

 

Tegenwoordig runt Saskia samen met haar vader 'Sas illustraties' en maakt illustraties voor bedrijven, overheden en voor mensen thuis. Sas maakt illustraties voor tijdschriften, kinderboeken en wenskaarten, tekeningen in opdracht,  schilderijen en fotoreportages.

“In mijn werk zie je een eigen vrolijke kijk op de wereld. Ik teken of schilder graag fijne details en geef die op een creatieve, inlevende, intuïtieve en spontane manier weer. Ik verplaats me in de wereld die ik teken. Leef mee met mijn personage en als het meisje dat ik gemaakt heb lacht, lach ik ook! Mijn inspiratie haal ik overal vandaan en geniet van die kriebel die ik dan krijg. De inspiratiebron voor mijn vrije werk ben ik vaak zelf. Ik teken en schilder de dingen die ik meemaak, zie, lees of hoor.”

 

Saskia geeft  les in illustreren, tekenen, schilderen, model- en portrettekenen, fotografie. Aan kinderen, volwassenen en dementerende bejaarden. Ook geeft ze workshops voor bedrijven, scholen, bejaardenhuizen en particulieren. “Ik deel mijn passie graag met anderen; jong en oud, iedereen op zijn eigen niveau. Het is heerlijk om anderen te helpen hun fantasie weer te geven, hen te begeleiden zich uit te drukken in een tekening, schilderij of foto. Hen laten zien hoe iets te verbeelden en hoe verschillende technieken te gebruiken.”

 

Sas fotografeert ook; potrtetten, bruidsreportages, bedrijfreportages, groepsfoto's, foto's van baby's en kinderen,  zwangeren.
 
“Emotie, symboliek, compositie en de werking van licht en donker, leg ik graag vast.”

 

Om voorbeelden van het werk van Sas te zien, neem een kijkje op www.sasillustraties.nl.

http://www.sasillustraties.nl/

Contact

Email: saskiavanoversteeg@sasillustraties.nl
Telefoonnummer: 0640807265
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.