Profiel

Stijn Mertens

Marketing Coördinator, Muzikant, Tour Manager, Productie

  0 kei leuks     0 reacties
Culturist Onderdeel van:

Over deze culturist

Ooit begon ik letterlijk in de kelder van W2 Poppodium als beheerder van de oefenruimtes van W2 Popcollectief. Ik ondersteunde daar de lokale muzikanten scene met bijvoorbeeld cursussen en het organiseren van festivals voor aankomend talent.

Later ben ik ook de pre-productie voor W2 Poppodium gaan verzorgen en werd ik aangesteld als bedrijfsleider om leiding te geven aan onze vrijwilligers en de concertavonden tot een goed einde te brengen.

In 2014 heb ik mijn studie Arts & Economics in de specialisatie Music Management afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarna ben ik Marketing Coördinator geworden, toegetreden tot het Management Team van W2 Poppodium en ben ik vervangend directeur wanneer mijn baas afwezig is.

Als muzikant ben ik begonnen op de piano. Ik ben veelal opgegroeid met jazz, maar via mijn Vrije School opleiding heb ik ook veel klassieke muziek en folk meegekregen. In mijn jonge jaren heb ik een passie ontwikkeld voor 'hardere muziek'. Ik luisterde in die periode veel naar metal, maar ook naar (Nederlandstalige) hip-hop. Later ben ik pas verder terug gaan graven in de tijd en heb ik een grote liefde ontwikkeld voor het vakmanschap van de jaren '70, zoals te zien bij Jimy Hendrix, Deep Purple en 'my all-time favourite band' Led Zeppelin bijvoorbeeld. Mijn opvoeding met folk en rock zie je bij mij terug in mijn liefde voor band waarbij beiden worden vertegenwoordigt zoals bij de band Jethro Tull, waar mijn platenkast mee vol staat. De grunge en de stonerrock uit de jaren '90 deden gooiden echter stevig sausje op alles wat ik mooi vind aan muziek, wat resulteerde in de muziek die ik met mijn band Mulch maak en die wij 'Psychedelic Stoner Grunge' noemen. Los van deze muziek is mijn muzieksmaak zeer breed en is één van mijn grote helden bijvoorbeeld Ray Charles. Wat je bij hem terugziet is voor mij misschien wel het allerbelangrijkste aan muziek; er plezier aan beleven om het te maken, of te kijken en de energie die je ervan krijg en aan anderen kunt geven.

De wisselwerking tussen stadsontwikkeling en cultuur heeft mij altijd geïntrigeerd. Als buurtbewoner ben ik dan ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van onze wijk 't Zand NW. Samen met buurtbewoners organiseerde ik het project BoschveldBoulevard, waar we ook bij de politiek draagvlak mee wisten te vinden. Het blijken projecten voor mensen met een lange adem, maar we hebben reeds zeer veel voor elkaar weten te krijgen.

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.