Profiel

Emiel Bootsma

Dichter, stadsgids-op-rijm

  3 kei leuks     0 reacties

Over deze culturist

Na een half leven als journalist/redacteur/tekstschrijver, ga ik in het tweede bedrijf verder als dichter en stadsgids. Voor het eerst heb ik niet het idee dat ik werk, maar dat ik mijn hart volg.

Mijn muze is tekenares/illustratrice Mirjan van de Hel. Met haar werk ik intensief samen aan de Vlekkendingen die zij tekent en waar ik Vlekkendichten bij schrijf. Samen ontwikkelen we nieuwe producten waarin de combinatie van onze twee kunstvormen optimaal tot zijn recht komt. We staan hiermee vaak op kunstmarkten.

Daarnaast ben ik de enige stadsgids in het Nederlandse taalgebied die de uitleg op rijm doet. 's-Hertogenbosch, met veel poëzie op gevels en straten, leent zich daar perfect voor. Met drie verschillende wandelingen leid ik mensen door de stad. Het ouderwetse handwerk: dus rijmend en met een strak metrum. En met een glimlach, want humor hoort erbij.

Ten slotte pak ik zo veel mogelijk projecten op waar mensen gelukkig van kunnen worden, zoals het openen van tentoonstellingen (op rijm uiteraard!), samenwerking met andere beeldende kunstenaars die hun werk met tekst willen combineren, en de organisatie van het Geluksweekend 's-Hertogenbosch.

En ook voor een leuk gelegenheidsvers, Sinterklaasgedicht of andere dichtopdracht kun je uiteraard bij mij terecht.

Contact

Email: emiel@stadswandelingoprijm.nl
Telefoonnummer: 0650882298
Mobielnummer: 0736895483
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.