Profiel

Joost Boekhoven

Docent piano, pianobegeleider, balletbegeleider, pianoles geven

  3 kei leuks     0 reacties
Culturist Onderdeel van:

Over deze culturist

Al vanaf mijn zesde of zevende jaar was ik niet van de piano weg te slaan. Later werd ik toegelaten aan het Rotterdams conservatorium. Ik gaf concerten, speelde veel kamermuziek en vanaf het begin heb ik heel graag lesgegeven.

Inmiddels heb ik vele leerlingen mogen begeleiden, ieder op een andere manier want een standaardmethode werkt alleen maar bij standaardmensen! Ik probeer uit te vinden wat iemand nodig heeft en pas de lesmethode en lesboeken daarop aan. 

Naast het spelen uit boeken laat ik leerlingen graag zelf muziek verzinnen, improviseren dus, want dat helpt ze om de composities van anderen beter te begrijpen - en improviseren is leuk! Het geeft een gevoel van vrijheid. Improviseren kun je leren, en dat hebben al heel veel mensen ontdekt. 

In de lessen leg ik ook uit hoe je noten leert lezen en geef ik andere muziektheorie, afhankelijk van wat een leerling wil.

Sinds enkele jaren gebruik ik voor leerlingen die veel moeite hebben met noten lezen het boek 'Klavierleeuwen', een methode waarbij ze op de piano thuisraken en erg leuke stukken spelen, zonder noten te hoeven lezen. 

Er is ook een manier van muzieknotatie die wel met noten werkt maar dan op een notenbalk die veel eenvoudiger te lezen is. Ik kijk wat een leerling aankan en kies dan een lesmethode.

Verder vertel ik verhalen over musici en componisten, waar dat aansluit bij de stukken die een leerling speelt. Zo gaat muziek nog meer leven.

Hoe ver iemand komt met pianospelen staat voor mij niet voorop. De een heeft meer tijd om te oefenen dan de ander, de een heeft meer aanleg dan de ander. Het gaat mij erom dat ik een leerling help om zo ver te komen als hij of zij kan, en vooral: om hem plezier te laten hebben in muziek.

Contact

Email: lessen@pianisten.pro
Telefoonnummer: 073 - 87 95 480
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.