Profiel

Imke van Dillen

Social Designer

  1 kei leuks     0 reacties

Over deze culturist

Ik heb mijn plek ingenomen in 's Hertogenbosch.

Hier heb ik de baan van mijn leven gevonden; vormgever van het proces van kathedralen bouwen. Ik bouw, als social designer, aan "gedragen" gebouwen, huizen, pleinen, dijken, kapellen, brugwachtershuisjes. En maak me sterk voor deze plekken als ze zich in een overgangsfase bevinden. Juist deze onzekere fase is vruchtbaar voor de binding van mensen en gebouwen. Wij mensen blijken sterk verbonden te zijn met onze leefomgeving. Als er iets in verandert, heeft dat een grote impact.

Ik heb me dat pas echt goed gerealiseerd toen ik werkzaam was als vastgoed ontwikkelaar. Het intrigeerde me. Overal waar locaties opnieuw worden ingericht gaat mogelijk de binding tussen mensen en het gebouw verloren.

Hoe kun je in een dergelijke overgangsfase van een gebouw juist profiteren van die sterke verbinding tussen de mens en zijn leefomgeving? vraag ik me steeds af.

Ik zocht en vond een manier om de perceptie van de mens en de "ziel" van een plek samen te brengen. Ik noem het ‘bouwrituelen’, waar mensen en gebouwen samen gebracht worden dmv kunstzinnige uitingen, verhalen en activiteiten. Een tijdelijk publiek domein. Deze nieuwe rituelen organiseerde ik in Den Bosch met de transitie van het Parade plein, de Graafse akker, de ingestorte Markt 31, drie Brugwachtershuisjes en ook voor de verlaten kleedkamer van The Dukes; kleine huisjes met grote kansen.

Na een bouwritueel volgt altijd het stichten van iets nieuws; een helder nieuw ontwerp voor de plek in transitie. Zie het als een "kunstwerk" dat als vanzelf ontstaat.

Contact

Email: info@bouwrituelen.nl
Telefoonnummer: 06 - 21 82 49 17
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.