Culturist

Over deze culturist

Drs. Robbie Dell’Aira studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie met als specialisatie Renaissance en Barok aan de Universiteit Utrecht en Architectuurgeschiedenis aan de Università degli Studi di Firenze.

Als afstudeerscriptie schreef hij een oeuvrecatalogus over de zestiende-eeuwse Venetiaanse schilders Giovanni en Bernardino da Asola. Tijdens zijn studie liep hij stage aan het Istituto Universitario olandese di Storia dell’Arte te Florence en deed kunsthistorisch onderzoek in onder meer de Galleria degli Uffizi te Florence en het Museo Correr te Venetië.

Dell’Aira publiceerde tal van artikelen en boeken over uiteenlopende kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. Momenteel bereidt hij een dissertatie voor over de architectuurgeschiedenis van de kastelen Waardenburg en Neerijnen. Daarnaast geeft hij colleges aan en voor verschillende onderwijsinstellingen, waaronder de Radboud Universiteit te Nijmegen. In het buitenland is hij meest werkzaam in België, Frankrijk en Italië, waar hij onderzoek doet en kunstreizen begeleidt.     

http://www.munsalvaesche.nl

Contact

Email: rdellaira@hotmail.com
Telefoonnummer: 0612168756
Mobielnummer: 0612168756
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.