Profiel

Laura van der Westerlaken

Zanger, concertorganisatie Brabants Kamerkoor

  0 kei leuks     1 reacties
Culturist Onderdeel van:

Over deze culturist

Het Brabants Kamerkoor staat sinds 27 mei 2019 onder leiding van Rienk Bakker. In 2019 bestaat het koor 80 jaar. Dat hebben we op 2 februari gevierd met een jubileumconcert, waarbij we o.a. twee werken van Daan Manneke uitvoerden, die dit jaar ook 80 wordt. Op 25 en 26 mei hebben we met twee concerten rondom het thema ‘Maria’ afscheid genomen van dirigent Béni Csillag.


We zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, zowel a capella als met een orkest of ensemble. We houden van samenwerken en nieuw repertoire. In 2016 zongen we samen met 7 andere Brabantse kamerkoren Spem in Alium van Thomas Tallis . We waren ook aanwezig in het Muziekgebouw in Amsterdam met een wereldpremière: het speciaal voor het BKK door Peter Vigh gecomponeerde stuk ‘De Grote Wind’, op tekst van Lucebert.
In het voorjaar van 2018 verzorgden we de proloog bij Hamlet door Opera2Day in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Vlak voor de zomer gaven we twee prachtige concerten met het Leids Projectkoor. Op het programma stond o.a. Figure Humaine van Poulenc, een muzikaal monument. 

Naast vernieuwing staat de traditie. In 2017 voerden wij de Johannes Passion van J.S. Bach uit en op 4 april 2020 voeren we in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel de Matthaus Passion uit.


Contact

  Reacties

Iris Slegers

22 mei 2018 13:33

Beste Laura,Wij zijn vier studenten van hogeschool Avans in Den Bosch. Wij organiseren een drietal activiteiten voor kwetsbare ouderen. Voor onze tweede activiteit (dinsdag 5 juni) zoeken wij een optreden gedurende onze afsluitende borrel. Zouden jullie het leuk vinden om een klein optreden te geven? Voor meer informatie/vragen kunt u contact opnemen met i.slegers@avans.nlMet vriendelijk Groet,Iris Slegers, Marianna Galama, Patty Gerrits en Kim van de Sande

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.