Profiel

Laura van der Westerlaken

Zanger, voorzitter Brabants Kamerkoor

  0 kei leuks     1 reacties
Culturist Onderdeel van:

Over deze culturist

Al vanaf de oprichting in 1939 is het Brabants Kamerkoor een ambitieus en vernieuwend kamerkoor in het hoogste amateursegment. 

Sinds 1 januari 2016 staan we onder leiding van dirigent Béni Csillag. We geven minimaal drie keer per jaar een concert, vaak a capella, maar ook met een ensemble of orkest. In het voorjaar van 2017 voerden we de Johannes Passion van J.S. Bach uit. Geweldig om te zingen! Toch wisselen we grote projecten graag af met programma’s waarin het pure kamerkoor repertoire tot zijn recht komt: vaak minder monumentaal, maar des te uitdagender. 

We zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, van Schütz tot Copland en van Sweelinck tot Glass. In 2015 brachten we samen met het Hollands Vocaal Ensemble het Concert voor Koor van Alfred Schnittke. In 2016 voerden we samen met 7 andere Brabantse kamerkoren Spem in Alium van Thomas Tallis uit en waren we ook aanwezig in het Muziekgebouw in Amsterdam met een wereldpremière: het speciaal voor het BKK door Peter Vigh gecomponeerde stuk ‘De Grote Wind’, op tekst van Lucebert.

We zingen regelmatig composities van hedendaagse componisten en dragen bij aan de totstandkoming van nieuw werk door het verlenen van compositieopdrachten.

Voor 2018 staat onder andere Figure Humaine van Francis Poulenc op het programma, dat we samen met het Leids Projectkoor zullen uitvoeren.

We zijn altijd in voor leuke samenwerkingsactiviteiten. Zo deden we mee aan Wolk, in 2016 op de Boulevard. We waren te beluisteren in het popup gebeuren in het oude Carglass pand aafgelopen december. We verzorgden de proloog bij Hamlet door Opera2Day in maart in Theater aan de Parade.


Contact

  Reacties

Iris Slegers

22 mei 2018 13:33

Beste Laura,Wij zijn vier studenten van hogeschool Avans in Den Bosch. Wij organiseren een drietal activiteiten voor kwetsbare ouderen. Voor onze tweede activiteit (dinsdag 5 juni) zoeken wij een optreden gedurende onze afsluitende borrel. Zouden jullie het leuk vinden om een klein optreden te geven? Voor meer informatie/vragen kunt u contact opnemen met i.slegers@avans.nlMet vriendelijk Groet,Iris Slegers, Marianna Galama, Patty Gerrits en Kim van de Sande

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.