Profiel

Marjon van Grunsven

Artistic Director / Creative Director/ Coach & Consultant

  0 kei leuks     0 reacties
Culturist

Over deze culturist

Over Marjon van Grunsven;


Na enige rondzwervingen in Nederland bij Fontys en Codarts rondt Marjon haar studie ‘Dans Uitvoerend Modern/Jazz’ in 1994 af bij de Fontys dansacademie in Tilburg. Ze vertrekt naar New York om daar haar studie Modern-Jazz dans voort te zetten en komt al snel in het circuit van de choreografie terecht. En daar blijkt haar kracht te liggen. In 1996 start zij haar Dansgezelschap Memento Dance Company in New York City (tot heden). Naast haar activiteiten als choreografe behaalt zij haar diploma’s Simonson Jazz Dance Instructor and the Pilates Method of Bodyconditioning Instructor in respectievelijk 1996 en 1997 onder toeziend oog van Lynn Simonson voor dans van Romana Kryzanowska voor Pilates ( Rechter hand van Joseph Pilates and persoonlijk trainer van George Balanchine's dansers) in New York City en werkt voor enkele jaren aan haar zijde.

In 1999 vervolgt zij haar carrière in Parijs en keert in 2001 weer terug naar Nederland waar zij haar dance company een doorstart geeft in combinatie met Pilates. In 2004 opent zij haar studio Memento Bodyworks, studio voor de Performing Arts, Body Therapy en Pilates. Ook was ze werkzaam als docent modern-jazz bij de Fontys Dansacademie, Artez en de Theater School in Amsterdam.

Van dansdocent, choreografe en Pilates docent tot Artistic Director bij het wereld beroemde Cirque du Soleil;

In 2007 gaat ze in op de uitnodiging van Cirque du Soleil om als Artistic Director te komen werken. Ze krijgt achtereenvolgens de artistieke leiding over de shows DELIRIUM, QUIDAM en OVO. Nu, na 10 jaar is Marjon weer even terug in Nederland en deel zij heel erg graag haar kennis op het gebeid van dans, theater, body & mind therapy, Pilates met eenieder die maar wil. Ze begint in Februari en Maart 2019 met een cursus aanbod Pilates voor amateurs en ook voor docenten. Daaropvolgend zal een cursus dans voor amateurs en docenten volgen.

https://www.marjonvangrunsven.com/

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.