Profiel

Pierre Dijk

Kunstenaar - Docent

  0 kei leuks     0 reacties
Culturist

Werken in de open lucht

18-1-2019 

Over deze culturist

PIERRE VAN DIJK - IMPRESSIONIST - EXPRESSIONIST.

Impressionistische-expressionistische

Pierre van Dijk werd geboren op 5 juni 1950 in 's-Hertogenbosch. Op 4-jarige leeftijd wil Pierre tekenen en schilderen in alle rust. Op zijn tiende verjaardag krijgt hij zijn eerste 'echte' set olieverf, palet en canvas.

In 1954 verhuist hij met zijn gezin naar Den Haag. Hier studeert hij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (NL) (1967 - 1972). Van 1972 tot 1974 vervolgt hij zijn studie aan de Vrije Academie (NL), persoonlijk begeleid door Livinus van der Bunt, rector van de academie en kunstenaar. Een groot aantal tentoonstellingen - zowel in Nederland als in het buitenland - volgt vanaf 1974.

In 1977 verhuist Pierre naar Gorinchem en wordt lid van 'Pictura' in Dordrecht. Na een aantal moderne kunstprojecten zoals 'Les Enfants Terrible' en 'Monument Affaire' keert hij in 1984 terug naar zijn geboortestad 's-Hertogenbosch.

Pierre trekt zich vervolgens terug in zichzelf om zijn kunst te overdenken, ondertussen zijn schildertechnieken te ontwikkelen. Naast traditionele technieken beheerst hij ook airbrush technieken. Door de toename van de kwaliteit in zijn werk komen er toepassingen voor exposities binnen.

Het gezaghebbende tijdschrift 'Kunstbeeld' vraagt ​​hem om te exposeren in New York. In 1989 verhuist Pierre zelfs een aantal jaren naar de VS waar hij exposeert in verschillende galerieën; in Gallery 54 in New York onder anderen. In deze periode geeft hij ook les aan Lock Haven University in Pennsylvania.

In de loop van de jaren tachtig werd Pierre steeds meer intern gedreven om de verschijnselen van licht en kleur in al hun pracht te vangen. Pierre ontwikkelde een uniek palet, stijl en visie. Deze visie, het typische gebruik van kleuren en zijn omgang met licht zijn beroemd geworden en de impressionistische schilderijen van handelsmerk Pierre. Zijn visie kan worden omschreven als vitalistisch optimisme; hij schildert de schoonheid van het leven. Zijn gebruik van kleuren kan Harmonisch worden genoemd. Door het gebruik van een verfijnde combinatie van een beperkt aantal basiskleuren bereikt hij een onnavolgbare rijkdom aan kleuren. Zijn gebruik van licht is meer dan alleen verlichting; het valt niet uitwendig op het object of de scène; het is meestal een licht van binnenuit. Pierre van Dijk kleurt het leven en onthult een wereld van licht.

In 1998 besloot Pierre een galerij te openen in 's-Hertogenbosch, samen met zijn partner Arieke (overleden in 2003). De droom om een ​​andere galerij in Frankrijk op te zetten, kwam uit toen Pierre een Maison / Atelier Pierre opende in het middeleeuwse stadje Beynac, de oorsprong van het impressionisme. Het Maison / Atelier Pierre is omgeven door historische monumenten en de overweldigende natuur van de Dordogne.

Pierre wordt vertegenwoordigd door verschillende Fine Art Galleries in Zwitserland, Frankrijk, Nederland en in de VS.

Zijn prachtige schilderijen zijn te zien op verschillende internationale beurzen, LA FINE ART SHOW, Los Angeles, VS - PAN AMSTERDAM Art & Antique fair, Amsterdam, Holland.

"Kleuren hebben een eigen schoonheid die bewaard moet blijven, zoals men streeft naar behoud van de toonkwaliteit in muziek" - Henri Matisse

"Niemand is een kunstenaar tenzij hij zijn foto in zijn hoofd draagt ​​voordat hij deze schildert, en hij is zeker van zijn methode en compositie" - Claude Monet

© Pierre van Dijk

https://art-pierre.college

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.