Profiel

Carmen Nijssen

Typedocent; ik leer kinderen en volwassenen blind typen met 10 vingers

  0 kei leuks     0 reacties
Culturist Onderdeel van:

Over deze culturist

Hallo,


Wat leuk dat je interesse heb in Tiepiesss! Ik, Carmen Nijssen, leer jaarlijks honderden kinderen en veel volwassenen blind typen met 10 vingers op verschillende locaties in en in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Rosmalen en Vught. Met heel veel plezier geef ik typeles op verschillende basisscholen (op of onder schooltijd),  in buurthuizen, incompany bij bedrijven en organisaties, op bekende sportparken, etc. Zo is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Kinderen vinden het fijn om deze handige vaardigheid te leren in een vertrouwde omgeving met bijvoorbeeld vriendjes, klasgenoten of bekenden. 

Blind kunnen typen is handig en bovendien levert het tijdwinst op, meer productiviteit, het kost minder energie dan typen met 2 vingers en gewrichtsklachten worden voorkomen. Nu kinderen in de brugklas de lesstof veelal digitaal krijgen aangeboden is het fijn als ze deze vaardigheid voor aanvang van de brugklas goed aanleren. 

Tiepiesss verzorgt typecursussen sinds 2014. Nadat ik gestart was met het geven van typeles bleek de animo enorm groot. Typeles op school (veelal na schooltijd) was toen nog niet zo gebruikelijk en daarom heb ik een eigen typelokaal ingericht. Zo kunnen alle basisschoolkinderen blind leren typen met begeleiding, ook wanneer dit niet op hun school wordt aangeboden. Het is een gezellig lokaaltje, druk bezocht, in de wijk Maliskamp te Rosmalen. Maximaal 7 kinderen kunnen deelnemen aan een cursus op deze locatie. Dit maakt dat de cursussen die daar worden gegeven ideaal zijn voor kinderen die graag veel en persoonlijke aandacht wensen of nodig hebben. Ik ontvang veel kinderen met dyslexie, autisme, ADHD of bijvoorbeeld motorische problemen. Juist deze kinderen hebben vaak veel baat aan een goede typevaardigheid. Het geeft me veel voldoening om hen actief te begeleiden.

Ik ben moeder van 2 leuke puberende jongens! De oudste heeft blind leren typen met een speciaal programma omdat hij zeer slechtziend is en de jongste heeft dit samen met zijn klasgenootjes bij mij geleerd. Ze zijn allebei enorm blij dat ze blind kunnen typen en hebben er op school en tijdens het e-mailen vrijwel dagelijks enorm veel plezier van.

Ik ben (erg) actief op Facebook en Instagram. Op deze pagina's krijg je een goede indruk van mij, de typelessen en de diverse locaties en op Facebook kun je ook de leuke beoordelingen lezen van ouders van cursisten en volwassen cursisten. 

Heb je vragen of wens je meer informatie dan mag je me altijd bellen, whatsappen of e-mailen (06-50498986 / info@tiepiesss.nl).

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.