Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Zie jij graag theater en dans, maar ben je geen ervaren kijker? Sta je open voor nieuwe ervaringen én deel je die makkelijk met anderen? Dan is de cursus Theater en dans (mee)maken iets voor jou! Geef je snel op, want er is maar plek voor 10 deelnemers!


In negen avonden ontmoet je de meest getalenteerde theater- en dansmakers van Boulevard. En maak je kennis met het theater van nu, de artistieke zoektocht en de rol die het publiek speelt. Ervaring met toneelspel of dans is (juist) niet noodzakelijk. Wel van belang: de durf om een experiment aan te gaan en zo regisseurs en choreografen te helpen in het repetitieproces.  

Theater (mee)maken biedt negen werksessies met kunstenaars en medepubliek. Tegelijkertijd krijgen negen theater- of dansmakers dankzij de ontmoetingen meer voeding van en voeling met de bezoekers waar ze het voor doen!  

De makers
Drie kunstenaars kijken alvast uit (onder voorbehoud) om een avond voor te bereiden!   

• Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht als Theater Performer. Na haar afstuderen heeft zij onder andere gespeeld bij het Ro theater (Alize Zandwijk), Productiehuis Rotterdam en Maas theater en dans. Zij was met haar collectief KOBE afgelopen jaar te zien tijdens Boulevard.

• Schippers&VanGucht zijn Jellie Schippers (regisseur) & Myriam Van Gucht (scenograaf). Samen maken zij sinds 2007 opvallend vormgegeven (kinder)voorstellingen, die al vaker tijdens het festival te zien waren. Met ogenschijnlijk kleine, voor iedereen herkenbare verhalen, snijden zij grote thema's aan.

• Wild Vlees bestaat uit fysieke performers en theatermakers Tamar Blom en Francesca Lazzeri en producent/zakelijk leider Job Rietvelt. Samen behandelen ze grote thema's terwijl ze, soms letterlijk, met hun voeten in de klei staan. Tijdens Theaterfestival Boulevard tonen we vaker hun werk.

De cursus concreet
• De data van de cursus: di 30 januari / di 20 februari / di 27 maart / di 17 april / di 15 mei / di 5 juni / di 26 juni / di 7 augustus (tijdens Boulevard). Hier komt nog één datum bij, afhankelijk van het repetitieproces van één van de theatermakers.
• Tijden: 19.00-21.00 uur (afwijkende tijd op di 7 augustus).
• Na de eerste introductie-avond, is het de bedoeling dat je iedere avond iemand meebrengt, een vriend of vriendin, collega, partner of kennis; steeds iemand anders.
• Regisseurs of choreografen nemen je mee in het maakproces van hun voorstelling in wording, leggen een (onderzoeks)vraag aan de groep voor, of beginnen meteen met een repetitie in de zaal. 
• Het proces wordt door een deelnemende filmmaker vastgelegd. • Tien deelnemers worden op basis van hun mail met korte motivatie geselecteerd.
• Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. 

Na afloop van de cursus krijg je een getuigschrift van deelname aan deze cursus en een vrijkaart voor een voorstelling die te zien is tijdens Theaterfestival Boulevard 2018.  

Na een evaluatie in de zomer van 2018 hopen we het project, steeds met nieuwe deelnemers, te continueren in de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020.  

Wil jij deelnemen aan deze unieke leergang? Stuur een mail met een korte motivatie naar coralie@festivalboulevard.nl.  

Theater (mee)maken is een project van Theaterfestival Boulevard i.s.m. BankGiro Loterij Fonds. 

Vakgebieden

Dans / Theater

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 30-01-2018
Duur: 2 uur
Dag: Dinsdag
Tijd: 19.00 uur

Prijs

€ 0,00

Locatie

St. Josephstraat 18 18
5211 NJ 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@festivalboulevard.nl
Telefoonnummer: +31 (0)73 6124505
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.