Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Docent: Roos Terra

Data: 22 juni 2019, 10.00 – 13.00

Kosten: €65,00 (incl. materiaal en btw)

 

Nature Printing is een verrassende techniek, ontwikkeld in de 18e eeuw die gebruik maakt van planten om afdrukken te creëren. De kleur ontstaat door het gebruik van etsinkt en de sappen uit de plant. Alle planten worden gedrukt op en in etspapier. Dit levert verrassende en kleurrijke resultaten op met een fotografische precisie; bij een afdruk van een grasspriet zijn alle nerfjes zichtbaar. Door gebruik te maken van verschillende materialen met uiteenlopende structuren ontstaan prachtige prenten die blijven boeien. Met deze druktechniek is elke druk uniek en is een oplage van identieke werken niet mogelijk.

 

In het eerste deel van de workshop komen middels verschillende oefeningen de verschillende druktechnieken aan bod. Het tweede deel werk je zelfstandig en wordt je uitgedaagd te experimenteren. Je gaat naar huis met een 5-tal drukken en kunt na deze workshop zelfstandig materiaaldrukken maken in het Grafisch Atelier Den Bosch.

 

Roos Terra

Roos Terra is een Nederlandse kunstenaar, bekend van haar unieke nature prints en ander werk waarin zij haar relatie tot de natuur onderzoekt.

https://roosterra.nl/

 

inschrijven via: www.gadenbosch.nl/educatie

Vakgebieden

Beeldend / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 22-06-2019
Duur: 3 uur
Tijd: 10.00

Prijs

€ 65,00

Locatie

Boschveldweg 471A
5211 VK Den Bosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.