Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Cyanotype -

Data en tijd: 12 oktober 10.00-12.30 (ochtend) of 13.30-16.00 (middag)

Prijs: €75,00 (inclusief btw en materiaal) 

Docent: Rens Horn

 Er is op dezelfde dag van 13.30 tot 16.00 een tweede cursus ingepland.

 

In 1842 ontdekte de Engelse fotopionier Sir John Herschel een oplossing van twee ijzerzouten die na droging lichtgevoelig is. Door belichting vormen deze twee ijzerzouten een onoplosbare ijzerverbinding met een kenmerkende blauwe kleur: de cyanotype.

 

Tijdens de workshop cyanotype leer je je eigen lichtgevoelige papier te maken en daarop vervolgens met behulp van de zon of een andere UV-lichtbron je eigen foto af te drukken. In een demonstratie van ongeveer een half uur wordt het hele proces stap voor stap doorlopen en wanneer elke stap voor iedereen duidelijk is ga je zelf aan de slag. De chemie wordt aangemaakt en op mooi aquarelpapier aangebracht waarna het moet drogen. Eén van je eigen, op USB-stick meegenomen digitale bestanden wordt op de laptop voorbereid en als negatief uitgeprint.

 

Aan het einde van de workshop die in totaal 2 uur en 30 minuten duurt, heeft iedereen tenminste één geslaagde afdruk van een eigen foto om mee naar huis te nemen. Bovendien is er de mogelijkheid een setje ijzerzouten aan te schaffen zodat je thuis zelf aan de slag kunt met dit prachtige en meest eenvoudige edel procedé.

 

Rens Horn is fotograaf & autonoom beeldmaker bekend van zijn gepersonaliseerde reisportretten; barietfoto’s die hij tekenend & schrijvend bewerkt. Hij exposeerde onder andere in galerie Ron Mandos, Kunsthal Rotterdam en het Boijmans van Beuningen.

http://www.rensomatic.nl/

 

Inschrijven via www.gadenbosch.nl/educatie

Vakgebieden

Beeldend / Digitale media / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 12-10-2019
Duur: 2,5
Tijd: 10.00

Prijs

€ 75,00

Locatie

Boschveldweg 471A
5211 VK Den Bosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.