Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Data en tijd: 14 april  13.00 – 16.30 

 Prijs: €85,00 (inclusief btw en materiaal)

Docenten: Roos Terra en Geertje Jansen

 

 

Als je meer wilt leren over de natuur en daarnaast graag creatief bezig bent, dan ben je met deze workshop aan het goede adres. Het is namelijk een combinatie van drukken met planten en het zelf oogsten van planten.

Bij de workshop Plukken & Bedrukken ga je ongeveer een uur pad met Wandeloogst-expert Geertje Jansen en leer je van alles over de natuur en eetbare planten. Er worden ook planten geplukt.

 

Hiermee ga je met kunstenaar Roos Terra de zogenaamde nature prints drukken. Nature printing is een grafische techniek waarbij planten als stempel worden gebruikt. Als je de plant met een etspers op papier afdrukt, krijg je naast een mooi gekleurd beeld ook een prachtige reliëf van de plant in het papier.

 

De workshop start bij de Willem Twee Fabriek. De wandeling duurt ongeveer een uur en komt langs bijzondere groene en historische plekken van Den Bosch. Het drukken met planten vindt in het Grafisch Atelier plaats, dat op de eerste verdieping van de Willem Twee is gevestigd.

 

 

Extra bijzonder!

Druk je zelf geoogste planten af op een t-shirt, tas of servet. (zelf mee te nemen) Zo heb je een bijzondere herinnering aan deze workshop.

 

Roos Terra

Roos Terra is een Nederlandse kunstenaar, bekend van haar unieke nature prints en ander werk waarin zij haar relatie tot de natuur onderzoekt.

https://roosterra.nl/

 

Geertje Jansen geeft regelmatig wildplukwandelingen in de natuur en verzorgt lezingen over floralore, verhalen over kruiden, struiken en bomen.

 

https://wandeloogst.nl/

 

 

 

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Vakgebieden

Beeldend / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 14-04-2019
Duur: 3,5
Tijd: 13.00

Prijs

€ 85,00

Locatie

Boschveldweg 471a
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.