Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Lezing over zijn werk door Jan de Bie – 10.00 - 11.00 uur
workshop linosnede door docent Peter Koene – 11.30 - 16.00 uur
Kosten: EUR 90,- 

In het werk van kunstenaar Jan de Bie hebben druktechnieken altijd een prominente plaats ingenomen. Tijdens de tentoonstelling De Aleph, die plaatsvindt in september in de grote zaal van Willem Twee, zal er in de werkplaats van Grafisch Atelier Den Bosch een kleinere tentoonstelling te zien zijn van hiervoor speciaal gemaakte prenten. Naast etsen heeft Jan de Bie al sinds heel lang zijn hart verpand aan het maken van linodrukken, waarvan er 4 nieuwe prachtig gesneden prenten te zien zullen zijn.

Op deze speciale dag zal eerst Jan de Bie spreken over zijn werk en de keuzes die hij maakt voor verschillende media en in het bijzonder over het maken van prenten en over de motieven die er aan ten grondslag liggen.

Na een pauze met koffie en thee en een lekkernij, zal aansluitend een workshop linosnede gegeven worden door kunstenaar Peter Koene, wiens grafisch voorliefde voor de linosnede al een leven lang bestaat. U zult worden ingewijd in de ogenschijnlijk eenvoudige techniek van de linoleumsnede. In het zwartwit-denken dat daar bij hoort en de relatief eenvoudige maar ook robuuste lijnvoering biedt de linosnede een hoge expressieve kracht. Na het snijden van een op de linoleumplaat aangebracht ontwerp wordt u ingewijd in het perfect afdrukken van uw prent.

Geen kennis van linoleumdrukken vereist.

Over Jan de Bie:

“Het werk van Jan de Bie laat zich niet in eenvoudige definities vatten. Hetzelfde geldt voor zijn persoon. Een veelzijdig mens, met een creatieve geest en een onbegrensd associatief vermogen. Zijn werk herbouwt en verbouwt hij gretig opnieuw, telkens vanuit nieuwe invalshoeken.

Orde wordt in de vertaling van De Bie, een – ogenschijnlijke – wanorde. Laag over laag weet hij de wereld achter ‘het eerste gezicht’ te vangen. Tekeningen en prenten met een intrigerend perspectief. ‘Figuratief’ of ‘abstract’ zijn geen begrippen waarmee Jan de Bie zich bezighoudt. Hij vangt slechts het toeval dat hij ontmoet. Jan komt het tegen als hij niet kijkt; vindt het wanneer hij niet zoekt.”

Over Peter Koene:

Beeldend kunstenaar en graficus Peter Koene maakt tekeningen, etsen, linosneden, beelden en schilderijen en is een meester in grafische tecnieken. Zijn grafische werk kermerkt zich door een humoristische benadering, soms met een melacholieke inslag.

“Het leven is kort maar de verveling maakt het langer. Mijn enige drijfveer om iets te maken, is de verveling te verdrijven” -Peter Koene

www.peterkoene.nl

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Vakgebieden

Beeldend / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 13-10-2018
Duur: 6
Tijd: 10.30

Prijs

€ 90,00

Locatie

Boschveldweg 471A
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.