Botanisch Tekenen

Maandag 13:30 - 16:00 (150 min)

  0 kei leuks     0 reacties
Door: Babel
€ 223,00
Neem contact op
Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Botanisch tekenen
Het verbeelden van flora en fauna kent een zeer lange rijke geschiedenis en tot op de dag van vandaag is de natuur een grote inspiratiebron voor kunstenaars en vele kunstuitingen. Botanisch en Natuurhistorisch tekenen is het esthetisch weergeven van flora en fauna. Deze tekeningen laten de accurate kenmerken zien die typerend zijn voor het betreffende onderwerp.  

Hoe werkt het?
In deze cursus leer je onder professionele begeleiding hoe een natuurgetrouwe tekening van een bloem, plant of ander natuurlijk element -bijv. schelp, veer- tot stand laat komen. Er komen verschillende activiteiten aan bod zoals nauwkeurig observeren, schetsen, compositie, lichtval, kleurenleer, structuur en textuur. Ook maak je kennis met het gebruik van (kleur) potlood, aquarelverf, pen, inkt en pastelkrijt. Niet het weidse landschap maar elementen uit de natuur dicht om ons heen staan centraal in deze cursus 'puur natuur'.
Er wordt door Sandra veel aandacht gegeven aan kijken, ontdekken en tekenen. Zoals Sir David Attenborough zei "Het is onmogelijk om een goede tekening te maken als je geen kennis hebt van je onderwerp". Laat je inspireren door de fascinerende wereld van de natuur en leer hoe je je artistieke vaardigheden hierin verder kunt ontwikkelen. Kennis van tekenen is een voordeel maar geen voorwaarde om deel te nemen aan deze boeiende cursus. Sandra gaat uit van ieders persoonlijke vaardigheden en mogelijkheden. Enthousiasme en plezier in tekenen is het belangrijkste! 

Materiaalkosten zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Voor meer informatie klik op de link.

Vakgebieden

Beeldend

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 16-09-2019
Duur: Seizoen 2019 - 2020
Dag: Maandag
Tijd: 13:30 - 16:00 (150 min)

Prijs

€ 223,00

Locatie

Hinthamerstraat 74
5211 MR Den Bosch

Contact

Email: info@babeldenbosch.nl
Telefoonnummer: 073-6141084
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.