Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Masterclass Experimental Textile design

Data en tijd: maandagen: 1, 8, 15 en 29 oktober 5 12 en 19 en 26 november van 19.30 tot 22.00

Prijs: €350,00 (inclusief btw en materiaal)

Docente: Madeleen Dijkman

Wil je je eigen stoffen ontwerpen? Bijzondere technieken en resultaten ontdekken, experimenteren en je eigen smaak uitwerken? Deze cursus is voor mensen die zich willen ontwikkelen en verdiepen in textiel ontwerp en het combineren van bijzondere zeefdruktechnieken met textiel om zo tot een eigen textiellijn te komen.

In deze masterclass werk je vanuit het materiaal textiel en de inkten. Pas op de tweede plaats komt het ontwerp/beeld. Vanuit experiment ontstaan structuren en nieuwe stoffen. Werkend vanuit je eigen vormentaal.

Je gaat aan de slag met diverse zeefdruktechnieken en inkten die de eigenschappen van het materiaal bewerken. Aanbod komen onder andere; puff inkten, ausbrenner, devoreren, krimpdruk en lijmdruk.

Je werkt vanuit je eigen creativiteit en experimenteerdrift. Je probeert van alles uit, waar vervolgens op verder gewerkt kan worden.

Vervolgens ga je aan de slag met het creëren van een eigen collectie textiel-samples. Er wordt aandacht besteed aan hoe je een concept vertaald naar een ontwerp. Je krijgt coaching, inspiratie en feedback van de docent en medestudenten. En bovenal veel kennis, gezelligheid en prachtige resultaten! Aan het einde van de cursus ga je naar huis met je eigen persoonlijke collectie textielstalen.

Geen kennis van textiel vereist.

Geen kennis van zeefdrukken vereist.

Madeleen Dijkman

Madeleen Dijkman is een textielontwerperster gespecialiseerd in textiel bedrukken. Tijdens haar studie op de Design Academy heeft ze met veel diverse zeefdruktechnieken gewerkt. Na de Academy is ze werkzaam geweest voor een productiebedrijf dat digitaal stoffen bedrukt en ook middels vlakzeefdruk. Als ontwerpster zoekt zij altijd naar een nauwe samenwerking met de productie. Momenteel helpt ze labels om textiel producties op te zetten ook hierin heeft ze een extra focus op prints.

Met BRIC.library (zie instagram) maakt ze in samenwerking autonoom werk vanuit experiment.

http://www.maenproductions.com/

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Inschrijven op deze cursus

Vakgebieden

Beeldend / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 01-10-2018
Duur: 22.00
Tijd: 19.30

Prijs

€ 350,00

Locatie

Boschveldweg 471 471a
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.