Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Na een succesvolle eerste editie in het vorige theaterseizoen gaat op 21 november de cursus Theater (mee)maken van start. 


Zie jij graag theater en dans, maar ben je geen ervaren kijker? Sta je open voor nieuwe ervaringen én deel je die makkelijk met anderen? Dan is de cursus Theater (mee)maken iets voor jou! Geef je snel op, want er is maar plek voor 10 deelnemers: coralie@festivalboulevard.nl.

Het mes snijdt aan twee kanten
In tien avonden ontmoet je de meest getalenteerde theater- en dansmakers van Boulevard. En maak je kennis met het theater van nu, de artistieke zoektocht en de rol die het publiek speelt. Ervaring met toneelspel of dans is (juist) niet noodzakelijk. Wel van belang: de durf om een experiment aan te gaan en zo regisseurs en choreografen te helpen in het repetitieproces.

Theater (mee)maken biedt tien werksessies met kunstenaars en medepubliek. Tegelijkertijd krijgen tien theater- of dansmakers dankzij de ontmoetingen meer voeding van en voeling met de bezoekers waar ze het voor doen!

De makers
We selecteren kunstenaars die op de een of andere manier betrokken zijn bij Boulevard. Zo hebben we tijdens de vorige cursus samengewerkt met makers als Schippers&VanGucht, Wild Vlees en Schweigman&. Voor dit seizoen verwachten we weer net zulke interessante makers!

De cursus concreet
• De data van de cursus, altijd op de woensdagavond:
21 november 2018 (met Misha Goldberg)
19 december 2018
16 januari 2019
13 februari 2019
13 maart 2019
17 april 2019
15 mei 2019
12 juni 2019
3 juli 2019
7 augustus 2019 (onder voorbehoud)

• Tijden: 19.00-21.00 uur (afwijkende tijd op wo 7 augustus).
• Na de eerste introductie-avond, is het de bedoeling dat je iedere avond iemand meebrengt, een vriend of vriendin, collega, partner of kennis; steeds iemand anders.
• Regisseurs of choreografen nemen je mee in het maakproces van hun voorstelling in wording, leggen een (onderzoeks)vraag aan de groep voor, of beginnen meteen met een repetitie in de zaal.
• Het proces wordt door een deelnemende filmmaker vastgelegd.
• Twaalf deelnemers worden op basis van een mail met korte motivatie geselecteerd.
• Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.

Na afloop van de cursus krijg je een getuigschrift van deelname aan deze cursus en een vrijkaart voor een voorstelling die te zien is tijdens Theaterfestival Boulevard 2019.

Ken jij iemand of ben jij iemand die wil deelnemen aan deze unieke leergang? Stuur een mail met een korte motivatie naar coralie@festivalboulevard.nl.

Lieve liefhebber, we zijn NIET op zoek naar jou. Maar willen wel graag in contact komen met jouw buurman, zus of collega die niet begrijpt waarom jij zoveel van theater en/of dans houdt.

Theater (mee)maken is een project van Theaterfestival Boulevard i.s.m. BankGiro Loterij Fonds.

Vakgebieden

Dans / Theater

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 21-11-2018
Duur: 2 uur
Dag: Woensdag
Tijd: 19.00

Prijs

€ 0,00

Locatie

Sint Josephstraat 18
5211 XR 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@festivalboulevard.nl
Telefoonnummer: +31 (0)73 6124505
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.