Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Data en tijd: 27 januari van 14.00-17.30
Prijs: €95,00 (inclusief btw en materiaal)
Docent: Marloes de Vries

Heb je altijd al eens willen werken met gouache en willen leren hoe je een leuk portret schildert?

In deze workshop leert illustrator Marloes De Vries (bekend van Flow magazine, Tina, en haar stripjes op Instagram) je de basis over werken met gouache en hoe je met een aantal basisprincipes een portret op papier krijgt.

Wat gaan we doen:
Allereerst gaan we het hebben over het materiaal, wat je ermee kunt, wat ik er zelf mee maak, en hoe je met een paar basiskleuren alle kleuren van de regenboog kunt maken.

Daarna leer ik je met een aantal basisprincipes en handige tips hoe je zelf een mooi portret tekent en schildert. Het idee is om een zelfportret te maken, maar breng ook gerust foto’s mee van je dierbaren of beroemdheden die je bewondert.

We gaan het hebben over compositie, poses en de juiste kleuren samenbrengen, om uiteindelijk met een zelfgemaakt portret naar huis te gaan.

Zorg ervoor dat je voor de workshop luncht, zodat je genoeg energie hebt om aan de slag te gaan.

Het belooft een ontspannen middag te worden, waar je leert hoe je het mooiste resultaat bereikt met gouache, onder het genot van wat lekkers, thee en koffie, en fijne gesprekken met mede-creatieven.

Je gaat naar huis met een zelfgemaakt portret en een flinke dosis inspiratie!

Wat is dit niet:
We leren niet modeltekenen of technisch correct tekenen. Tijdens de workshop wordt geen gebruik gemaakt van live modellen.

Voor wie?
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar gouache (een professionele vorm van plakkaatverf) en behoefte heeft aan tips en oefeningen om er mee te schilderen. Tevens leer je hoe je een goed lijkend portret maakt zonder dat het realistisch wordt.

Wat zeggen anderen?

“Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen! Ik had altijd zoveel moeite met mensjes tekenen. Er klikte opeens iets tijdens je workshop, heel cool!” – Sanne

“De workshops van Marloes zijn altijd inspirerend op vele vlakken. Het gaat bij mij borrelen en bruisen, en ik kom stuiterend van de ideeën weer thuis. Niet alleen ideeën over tekenen, maar ook mooie plannen voor mijn werk. Zo ben ik via een workshop van Marloes columnist voor de blog van Flow Magazine geworden. Super!” – Ellen

“Ik had van te voren de veelzijdigheid van gouache enorm onderschat. Heb in de week na jouw workshop meteen een poster voor het schoolfeest van de school van mijn kinderen ermee gemaakt en die is prachtig geworden” – Jessamijn

“Marloes legt alles heel enthousiast uit, en iedereen kon op zijn eigen niveau aan de slag. Sommige deelnemers waren al ervaren illustrator of ontwerper, anderen waren beginner. Maar voor ons allemaal was het heel leerzaam. Na de workshop tekenden we een stuk beter dan ervoor.” – Ellen

Inschrijven

Schrijf je in middels onderstaande link. Let op, er wordt een bevestiging verzonden naar het opgegeven e-mailadres.

Deze workshop is ter gelegenheid van de illustratietentoonstelling in de Willem 2 fabriek, waar ook het Grafisch Atelier gevestigd is.

Vakgebieden

Beeldend / Literatuur / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 27-01-2019
Duur: 3,5
Tijd: 14.00

Prijs

€ 95,00

Locatie

Boschveldweg 471 471A
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: educatie@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: +31 (0)736 134 277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.