Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

De Drukproeverij 

In deze 3 daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, diepdruk en hoogdruk. 

Data en tijd: 6 mei (hoogdruk), 7 mei (doordruk) en 9 mei (diepdruk), steeds van 19.00- 22.00 

Prijs: €150,00 (inclusief btw en materiaal) 

Docenten: doordruk door Maartje van der Kruijs, diepdruk door Lisette Huijsmans, hoogdruk door Peter Koene

Docenten: doordruk door Maartje van der Kruijs, diepdruk door Lisette Huijsmans, hoogdruk door Peter Koene 

   In deze 3 daagse cursus beleef  je alle grafische technieken in  vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, diepdruk en hoogdruk. 

Je maakt kennis  met de doordruk in de vorm van sjabloondruk. Niet alleen druk je je eigen prent, maar je drukt ook uw map waarin je alle  smaken goed kan bewaren, zodat je deze thuis kan laten zien. De sjabloon creëer je zelf en kun je in je eigen kleurenpalet afdrukken onder leiding van Maartje van der Kruijs. 

In de volgende gang gaat u aan de slag met de lijnets, waarbij je met metaal en zuur tot een afbeelding komt die letterlijk een diepgang  heeft. In de ets is er aandacht voor het lijnenspel en arceren, en natuurlijk het chemische proces. De bereiding is geheel anders aangezien  je hier letterlijk de plaat  inwrijft met inkt en deze later afslaat voor een goede druk. Je wordt hierin begeleid door specialiste Lisette Huijsmans. 

Als afsluiting ga je aan de gang met de ogenschijnlijk eenvoudige techniek van de linoleumsnede die gegeven wordt door kunstenaar Peter Koene. Na het snijden van een op de linoleumplaat aangebracht ontwerp leer je hoe je je prent perfect af kunt drukken, en proef je aan de expressiviteit van de lino en de kracht van de robuuste lijnen. 

 

Na deze proeverij heb je aan de basisdruktechnieken kunnen snuffelen, en heb je een goed idee welke smaken  het meest bevallen 

Voor wie zich daarna verder wil verdiepen in een techniek bieden we verschillende vervolgcursussen aan. 

Inschrijven via www.gadenbosch.nl/educatie

Vakgebieden

Beeldend / Digitale media / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 06-05-2019
Duur: 9
Tijd: 19:00

Prijs

€ 150,00

Locatie

Boschveldweg 471a
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.