de Kunstpraktijk, reflecteren met de onderzoekende kunstenaar

Elke 3e donderdag van de maand 20.00 - 22.00 uur

  0 kei leuks     0 reacties
Door: Sein Vormgeving
€ 15,00
Neem contact op
Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Ben jij kunstenaar en nieuwsgierig naar de kijk van andere ‘reflective practitioners’ op jouw werk? Wil jij met collega’s praten over de oorsprong van je werk, het maakproces en materiaalgebruik? Jezelf artistiek voeden door kunstreflectie? Dan is de Kunstpraktijk iets voor jou!

Werkwijze:
de Kunstpraktijk is een informeel samenzijn met gelijkgestemden, waarin het beschouwende karakter van de kunstenaars de hoofdrol speelt. Reflecteren met de onderzoekende kunstenaar wordt mogelijk gemaakt door een collectieve bijdrage van de deelnemers. Ze wisselen met elkaar van gedachten over kunst in het algemeen en hun werk in het bijzonder. Door aandachtig en reflectief kijken hun kunst meer betekenis geven, dat is de centrale gedachte.

de Kunstpraktijk:
In de Kunstpraktijk ga je op zoek naar nieuwe inzichten, betekenissen en verbanden. Gezamenlijk kunst beschouwen verdiept niet alleen de eigen artistieke visie, het leert je ook observeren, objectief analyseren en interpreteren. Vanuit receptie en reflectie wordt je creatieve proces (weer) opgestart en het experimenteel onderzoek gestimuleerd.

Doel:
Tijdens de bijeenkomsten, die elke derde donderdag van de maand plaatsvinden, creëren we met en voor elkaar een stimulerende omgeving, waarin reflecteren leidt tot leren. Jezelf ontwikkelen als onderzoekende kunstenaar, je werk naar een hoger plan tillen en samen artistieke groei realiseren.

Locatie:
Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387
info@seinvormgeving.nl

Start:
Donderdag 16 januari 2020 is de volgende bijeenkomst van de Kunstpraktijk. Elke derde donderdag van de maand wordt een bijeenkomst georganiseerd, van 20.00 tot 22.00 uur, rekening houdend met de schoolvakanties.

Deelname:
Belangstellenden voor bijeenkomsten van de Kunstpraktijk ontvangen digitaal een uitnodiging. Zij beantwoorden deze mail met aan- of afwezig. Er is plaats voor minimaal 3 maximaal 6 deelnemers. Melden zich meer kunstenaars aan, dan wordt een tweede avond georganiseerd. Wil je ook uitgenodigd worden? Stuur dan je naam, adres en woonplaats, kunstvorm en een korte motivatie voor deelname naar info@seinvormgeving.nl. Kennismaken met de beeldanalyse avonden is gratis en geheel vrijblijvend met de e-gift voucher.

Kosten:
Per bijeenkomst betaal je € 15,00 (met een 10-strippenkaart is dat € 12,50). Dit is inclusief BTW, koffie en thee, korte filmportretten van hedendaagse kunstenaars en vaste begeleiding door beeldend kunstenaar Nicolette Peters.

Waarom:
Kunstenaars maken allemaal hetzelfde product. Toch zijn zij in mijn ogen geen concurrenten. Ieder heeft zijn eigen verhaal, een eigen stijl en een eigen publiek. Dat maakt van deze beroepsgroep een vakgenootschap waar kennis delen leidt tot kennismaken met je eigen mogelijkheden binnen het vakgebied. De kansen die mij geboden zijn om me te ontwikkelen in de kunstpraktijk hebben mijn zelfinzicht vergroot en mijn werk verdiept. De vreugde die daaruit voortvloeit wil ik delen, met jou. Door deelname aan de Kunstpraktijk kun je reflecteren met onderzoekende kunstenaars en jouw onderscheidend vermogen versterken.

Hartelijke groet,
Nicolette Peters

Vakgebieden

Beeldend

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 16-01-2020
Duur: 2 uur
Dag: Elke 3e donderdag van de maand
Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Prijs

€ 15,00

Locatie

Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk

Contact

Email: info@seinvormgeving.nl
Telefoonnummer: 0416-652457
Mobielnummer: 06-21858387
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.