Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Alphabet Zine Workshop-door High on type

Docent: High on type

30 maart , 6, en 20 april van 10.00 - 16.00

Kosten: € 345,00 Maximaal 18 deelnemers (inclusief BTW en materiaal)

In deze samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en High on Type ga je aan de slag met het maken van experimentele alfabetten.

Waar je normaliter uitgaat van theorie of een typografisch kloppend systeem ga je nu zélf de regels bedenken en daarmee zoek je de grenzen op van wat niet alleen leesbaar is maar ook uitdagend is; als beeld en/of idee.

De heren van High on Type maakten in de afgelopen jaren een aantal zines met experimentele alfabetten en verkochten die over de hele wereld. Een boel van die alfabetten die te zien zijn in die publicaties hadden als oorsprong een spel, gekke regels of een vreemde uitdaging.

Dan kun je denken aan: "maak een alfabet met je linkerhand terwijl je rechts bent.", "schrijf zo snel mogelijk" of "speel Tetris met alle lettervormen."

In de workshop, die drie dagen duurt, ga je zelf spelen, bedenken, experimenteren, etc. om tot nieuwe verrassende alfabetten te komen.

Een boel zullen mislukken, niet mooi zijn, maar een aantal ga je serieus uitwerken. High on Type begeleid dit hele proces en ze zullen er alles aan doen om jou een paar stappen verder uit je comfort-zone te slepen!

Uiteindelijk wordt er aan het einde van de drie workshop-dagen een Alfabet Zine gepresenteerd waar iedere deelnemer een aantal alfabetten in laat zien!

Meer info of inschrijven:

https://www.gadenbosch.nl/highontype

Meer over High on type:

website: www.highontype.nl

nieuwsbrief: newsletter

instagram: @highontype


Vakgebieden

Beeldend / Literatuur / Digitale media / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 06-04-2020
Duur: 16 uur
Tijd: 10.00

Prijs

€ 345,00

Locatie

Boschveldweg 471 471
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.